Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El País Valencià i Catalunya tenen aturades inversions de 300 milions per la manca de Corredor del Mediterrani

Els presidents del govern valencià i del Govern, Ximo Puig i Carles Puigdemont celebren aquest dilluns una cimera bilateral

ACN

Whatsapp
Imatge general de cara al sud de la xarxa ferroviària del corredor del mediterrani al seu pas per Vandellòs-Hospitalet de L'Infant a l'espera d'afegir en la via del cantó mar el tercer fil el 16 de juliol del 2016

Imatge general de cara al sud de la xarxa ferroviària del corredor del mediterrani al seu pas per Vandellòs-Hospitalet de L'Infant a l'espera d'afegir en la via del cantó mar el tercer fil el 16 de juliol del 2016

L'incompliment del govern espanyol d'executar el pla d'inversions compromès des de fa anys en el Corredor del Mediterrani fa que només entre el País Valencià i Catalunya hi hagi aturades inversions empresarials per valor de 300 milions d'euros, segons ha quantificat Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, en declaracions a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Rull ha fet aquestes declaracions des de l'Euromed que el trasllada a València per participar en la cimera bilateral al més alt nivell que han convocat els presidents del govern valencià i del Govern, Ximo Puig i Carles Puigdemont. Rull ha denunciat que entre aquestes inversions està comptabilitzada la inversió de 20 milions aturada per Basf a la demarcació de Tarragona.

La cimera bilateral entre el País Valencià i Catalunya és la primera que es celebra des de l'any 2009.

Rull ha explicat que l'objectiu de la Cimera d'aquest dilluns és arribar a un consens entre els dos governs i els diferents agents econòmics i socials que participaran a la reunió per exigir un calendari ''concret'' per desplegar les inversions necessàries per acabar la infraestructura del Corredor del Mediterrani i consensuar la reclamació al govern espanyol de nomenar la figura d'un ''coordinador tècnic independent'' que s'encarregui de fer el seguiment de les obres i del compliment del calendari.

El conseller de Territori ha recordat que en l'etapa d'Ana Pastor com a ministra de Foment, el Govern ja va reclamar el nomenament d'aquesta figura i la ministra es va negar dient que era un nomenament que no feia falta fer perquè ''la coordinadora sóc jo'', segons ha explicat Rull.

Agents econòmics, socials i institucionals de Catalunya i el País Valencià participaran a la reunió. Per part del Govern prendran part a la cimera a més de Puigdemont i Rull, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Per part de la Generalitat Valenciana, a més de Ximo Puig, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También