Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El TS obliga la Generalitat a pagar 3.000 ==euro== per no escolaritzar una nena en castellà

La consellera diu que la sentència és sobre un ´cas puntual´

Agències

Whatsapp
Tribunal Supremo

Tribunal Supremo

El Tribunal Suprem (TS) ha condemnat la Generalitat a pagar 3.000 euros a una família per haver-se negat a escolaritzar la seva filla en castellà. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar a pagar poc més de 7 euros per cada hora en castellà no escolaritzada. El Govern va recórrer la sentència al TS, però l’alt tribunal espanyol no ha admès a tràmit el recurs per la quantitat no arriba als 600.000 euros. El Suprem va reconèixer el 2013 el dret de la nena a rebre sis hores i mitja a la setmana d’educació en castellà en l’etapa d’educació infantil. Com que aleshores ja havia acabat aquesta etapa, els pares van decidir demanar una compensació econòmica basant-se en el preu de diverses acadèmies privades, 5,36 euros per hora, augmentant però el preu en un euro més cada hora pel sobreesforç realitzat per la nena i un altre euro per hora pel retard en l’aprenentatge. La Generalitat va desestimar la pretensió, però el TSJC va admetre-la. Ara el Suprem l’ha ratificat.

La consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, ha dit que es tracta d’un «cas puntual» que no canviarà el model lingüístic de les escoles ja que ni el TS ni el TSJC «tenen competències» per fer-ho.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También