El fiscal diu a Oleguer Pujol que l’origen de la fortuna és ‘la corrupció’ del seu pare

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El fiscal anticorrupció José Grinda va afirmar durant el seu al·legat en la compareixença de presó per a Oleguer Pujol que els seus diners a Andorra no procedien de l’herència del seu avi, sinó que l’«origen» estava en l’activitat «corrupta» del seu pare, l’expresident català Jordi Pujol.

«Ni hi ha llegat, ni hi ha herència, ni hi ha coherència, ni hi ha res», va afirmar Grinda durant la vista celebrada el passat 12 de gener a l’Audiència Nacional, a la gravació de la qual va tenir accés Efe.

La Fiscalia hi va sol·licitar l’ingrés a la presó sense fiança del petit dels Pujol per risc que seguís blanquejant diners, però el jutge José de la Mata el va deixar definitivament en llibertat i va decretar la retirada del seu passaport. Segons el fiscal, els diners que tenien la família Pujol Ferrusola a Andorra havien estat obtinguts «de manera corrupta» per l’expresident català i els germans van dur a terme una operació d’«opacitat» per ocultar a qui va ser l’«origen» d’aquests fons, Jordi Pujol pare.

«Ell és l’única persona que realment és l’origen d’aquests diners i per la qual s’oculta sistemàticament per part de tota la família Pujol Ferrusola els diners que tenen a Andorra», va afirmar el fiscal. La Fiscalia renega de la versió oficial de la família i no es creu la declaració d’Oleguer Pujol davant De la Mata, en què va dir que el compte que tenia a Andorra a l’entitat Andbank el va obrir únicament per cobrar l’herència que va rebre del seu avi Florenci el 1992 i tenir així uns diners com a «reserva».

«Raonablement podem concloure que Oleguer Pujol sabia que aquests diners eren procedent del delicte i tant ho és que els oculta sistemàticament a l’Agència Tributària fins que Jordi Pujol no té més remei, es veu atrapat i ha de declarar en roda de premsa que efectivament té aquests diners», va afegir.

Comentarios
Multimedia Diari