El jutge Vidal i l'ANC redactaran junts la proposta de Constitució catalana

Tots els partits, excepte el PP i Ciutadans, han demanat una còpia de l'esborrany de Vidal

19 mayo 2017 23:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge Santiago Vidal, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i un grup de catedràtics de Dret Internacional encapçalat per Oriol Aparicio començaran a redactar una proposta conjunta de Constitució catalana oberta als suggeriments de la ciutadania. Després faran arribar la proposta als partits polítics. Vidal ha anunciat a la SER que els tres grups de treball elaboraven fins ara propostes per separat, i que aquest dimarts han arribat a un acord per unificar els texts i presentar un sol document. "A diferència del que fan els polítics, es tracta d'anar junts. Tenim el mateix objectiu, segur que trobarem punts de coincidència per poder fer una refosa dels tres texts", ha declarat el jutge.

 

El nou grup de treball estarà format per 18 juristes que confia que puguin "atendre amb una mica d'eficàcia l'allau de propostes" que esperen dels ciutadans per aconseguir "un projecte més integrador i transversal".

 

Vidal també ha remarcat que, malgrat l'acord, presentarà l'esborrany que ha elaborat amb el seu grup de treball a finals de gener tal com estava previst. "Tant des del Govern de la Generalitat com des dels partits" -a excepció de PP i Ciutadans- "ens han demanat si els podem lliurar aquest document i a tots els hem contestat el mateix: el dia 1 de febrer. Nosaltres no treballem per ningú, treballem per la societat civil", ha afirmat.

 

Sobre les negociacions entre Artur Mas i Oriol Junqueras, Vidal ha apuntat que no li "agrada gens el que està passant entre Convergència i Esquerra", però s'ha mostrat confiat que hi acabarà havent un acord "satisfactori".

 

Vidal ha explicat també que l'esborrany que estan redactant proposa un model "semblant a l'alemany". És a dir, un primer ministre i un president de República. Aquest segon seria un membre significat de la societat catalana que exerciria un càrrec representatiu, simbòlic. Preguntat per exemples concrets de qui podria ostentar el càrrec, Vidal a posat com a exemples "Muriel Casals o Carme Forcadell".

Comentarios
Multimedia Diari