El jutge investiga el raper Pablo Hasél per un vídeo contra el rei Joan Carles

Hi suma la causa per quinze tuits que podrien ser enaltiment del terrorisme

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha pres declaració com a investigat per un delicte contra la Corona el raper lleidatà Pablo Hasél per un vídeo a YouTube contra el rei Joan Carles titulat Juan Carlos el Bobón. Segons fonts jurídiques, la citació ha estat conseqüència d’una denúncia de la Fiscalia en contenir el vídeo difós en la citada xarxa social expressions ofensives i insultants. El magistrat ha afegit aquesta denúncia de la Fiscalia al procediment que ja se seguia a l’Audiència Nacional contra Pablo Hasél pel qual el raper va comparèixer el mes de setembre passat, una investigació per quinze tuits per si constitueixen delictes d’enaltiment del terrorisme, contra la Corona i calúmnies a les institucions de l’Estat. Pablo Hasél ja va ser condemnat a dos anys de presó per enaltir en cançons seves que va pujar a YouTube el terrorisme d’ETA, els Grapo, Terra Lliure i Al Qaeda.

Al setembre Pablo Hasél va admetre la titularitat del compte de Twitter des del qual va escriure els missatges investigats. «Els paràsits dels Borbons segueixen de ‘trapis’ amb els decapitadors dels homosexuals», «Els amics del regne espanyol bombardejant hospitals mentre Joan Carles se’n va de putes amb ells», «Guàrdia Civil torturant o disparant a emigrants» o «És un error no escoltar el que canto, com Terra Lliure deixant viu Losantos» són alguns dels esmentats missatges.

Hasél es va emparar llavors en la llibertat d’expressió per publicar els tuits. La Fiscalia va presentar una denúncia contra el cantant pels tuits en el seu perfil, que compta amb 54.500 seguidors. A aquesta denúncia s’hi suma ara per la que avui ha declarat a l’Audiència Nacional.

L’Audiència Nacional el va condemnar a l’abril del 2014 a dos anys de presó per enaltir el terrorisme en les seves cançons, encara que en aquell moment no va entrar-hi perquè estava mancat d’antecedents penals.

Sobre el cantant ja pesa una condemna de dos anys de presó per enaltiment del terrorisme per pujar al Youtube cançons amb lletres com «No em fa pena el teu tret a la nuca, peper», «Que algú clavi un piolet al cap de José Bono», o «Mereix que exploti el cotxe de Patxi López!».

Comentarios
Multimedia Diari