El millor punt final

Els Minyons de Terrassa posen el punt final a la temporada descarregant els dos castells de deu i el tres de nou amb l'agulla

19 mayo 2017 17:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Minyons de Terrassa van posar, com ja és habitual any rere any, el punt a la temporada castellera amb motiu de la seva diada a la plaça vella de la ciutat egarenca. La primera conclusió que se’n pot treure, més enllà dels castells assolits, és que ara mateix l’excel·lència castellera està en mans de tres colles: Colla Vella, Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Ordenar aquestes tres magnífiques colles, va a criteri de cadascú. I és que en ple –i sa– debat sobre quina colla havia realitzat la millor actuació, si amb tres castells i amb pilar o sense, entre els verds i la Colla Vella, els Minyons van irrompre descarregant la millor actuació de la història mai vista, tenint en compte tres castells i el pilar.

Segon doblet de 10

Els Minyons de Terrassa van iniciar l’actuació optant pel 3de10fm, un recurs que ja han fet servir per obrir altres diades al llarg de l’any. Precisament el fet d’haver-lo dut prèviament en tres ocasions, juntament amb el treball a assaig van fer que, tot i no ser el millor de l’historial dels malves, pogués ser descarregat amb solvència per segona vegada aquest 2016.

La «traca», però, arribaria a la segona ronda. Molt se n’havia parlat de si podria entrar als plans d’Albert Pérez o no, però el resultat dels darrers assajos van fer que els Minyons assaltessin a la segona ronda el 4de10fm, precisament al mateix lloc on els mateixos Minyons el van ensenyar al món casteller. El castell va exigir al màxim tots i cadascun dels components del castell, fos el nivell que fos. Després de desmuntar-ne un peu, el castell ha pujat remenant, com és habitual en aquest tipus d’estructures. Però a partir de l’aleta, s’ha anat desfigurant sobretot al pis de quints. El tronc malva ha tirat d’ofici i nervi per poder-lo descarregar un any després. Encoratjats per com estaven anant les coses i pels resultats a assaig, el 2de8sf era l’aposta per la tercera ronda.

Tot i tractar-se d’un castell extremament fràgil, la «bèstia indomable» presentava bona mida, però alguns problemes a l’entrada de l’aixecadora van fer que el castell comencés a provocar unes fuetades que acabarien fent que cedís segons abans d’entrar l’enxaneta. Lluny de rendir-se, la colla malva optaven pel 3de9fa, un castell que tres setmanes enrere havien descarregat a Girona per primera vegada. Aquest cop, ni el tres ni l’espadat van patir en excés, fent que el poguessin descarregar, tancant una diada brillant descarregant el pde8fm; la millor diada de la història comptant tres castells i el pilar.

 

5de9f dels Capgrossos

La formació del Maresme s’havia anotat com a objectiu assolir la «supercatedral» després de quedar-se a les portes al Concurs. Després d’una primera temptativa que van desmuntar amb sisens a lloc, la segona presentava una millor mida. Un cop coronat el castell, va començar a tremolar excessivament fins a trencar-se pels pisos superiors. No obstant això, els Capgrossos s’anotaven així el seu primer 5de9f. La caiguda els va condicionar, optant per un 4de8 de tràmit per tancar l’actuació Prèviament, a la primera ronda, van descarregar el 3de9f.

La tercera colla en discòrdia, els Castellers de Sants, arribaven a Terrassa condicionats per algunes baixes destacades al tronc barceloní. Amb tot, van descarregar el tres i el quatre de nou amb folre, tancant l’actuació amb un cinc de vuit de tràmit.

Comentarios
Multimedia Diari