El nou protocol: un sistema 'àgil' però 'potser massa ràpid'

Es posava en marxa a la diada de Sant Joan amb èxit, però algunes veus indiquen que va ser massa ràpida i estressant

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarragona va posar dimecres les bases del futur de les diades castelleres a la ciutat. El nou protocol d’actuació va permetre veure fins a dotze castells en poc més de seixanta minuts a la diada de Sant Joan a la plaça de la Font. Això va fer que la diada fos més àgil, sense espera entre castell i castell. Les quatre colles van complir amb la normativa i cada ronda va durar poc més de quinze minuts, un ritme fins i tot frenètic.

En un comunicat fet públic, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va felicitar ahir a les colles per l’agilitat de la diada, i valora de manera positiva el nou protocol que «ja servirà de model per a futures actuacions castelleres, unes mesures que beneficiaran tant als castellers com a tots els aficionats».

 

Massa ràpid pels castellers

En acabar la diada de Sant Joan, els caps de colla van valorar la posada en marxa del protocol. Tots van coincidir en destacar que la mesura era molt bona pels espectadors però potser massa ràpida pels castellers. «Els propis castellers també som espectadors de les diades i no l’hem pogut gaudir», explicava el cap de colla dels de Sant Pere i Sant Pau, Jordi Gaya, destacant també que «hem tingut massa pressió i molt rapidesa». Una opinió semblant tenia el cap de colla dels Xiquets del Serrallo, Isaac Herrera, destacant que «les colles han respost molt bé, però a mi se m’ha fet curta, no he pogut gaudir dels castells de les altres colles.

Des de la Jove de Tarragona, Carles Ribas destacava que «la sensació de la diada ha sigut de rapidesa, d’un ritme un punt frenètic, però encara no hi estem acostumats». Afegeix que «era la prova pilot, i en una hora l’hem tingut enllestida i amb castells importants, si bé en diades amb castells més grans suposo que serà més pausada, la pressa no ens ha de fer perdre el nord».

En la mateixa línia, Roger Peiró, dels Xiquets de Tarragona, assegurava que «potser ha sigut excessivament ràpida, però va per les vegades que hem anat massa lents». Conclou que «estem en fase de proves, potser ha sigut una mica estressant, però és el camí correcte i Tarragona el torna a marcar».

Comentarios
Multimedia Diari