El pregó dóna el tret de sortida a la Festa Major de Montblanc 2017

Fins al pròxim dilluns, 11 de setembre, Montblanc està de festa major: correfocs, orquestra, ball de nit, concerts, castells... ompliran els carrers i les places de la vila

08 septiembre 2017 07:00 | Actualizado a 08 septiembre 2017 07:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La vila de Montblanc està de festa major fins dilluns, 11 de setembre. Ahir al matí, la sala de plens de l’Ajuntament va acollir el tradicional pregó de festes, un acte que dóna el tret de sortida a la Festa Major montblanquina. 

L’esdeveniment va ser protagonitzat per Josep Sanahuja, president de la coral Flor de Lis, entitat montblanquina que aquest any celebra 25 anys. Sanahuja va estar acompanyat per l’alcalde i els regidors del consistori montblanquí, a més de familiars i amics que van omplir la sala.

Acabat el pregó, Josep Sanahuja va rebre en mans del regidor de Festes, Oriol Pallissó, un obsequi: la reproducció en ceràmica dels Gegants de Montblanc.

Després de l’acte inaugural de les festes, va tenir lloc la repicada de campanes, la tronada d’inici de la Festa Major i la cercavila i el pregó popular de festes, on el Nunci va pregonar pels carrers i places de la vila els actes de la festivitat.

A la tarda hi havia diferents actes programats, per exemple, un parc d’activitats juvenils (de dos quarts de 5 a dos quarts de 8 a la plaça de Sant Francesc), la Salve Solemne (a les 8 del vespre, a l’església de Santa Maria), ballada del Seguici Popular, la desena edició del Beu les Bèsties (des de la plaça Major, a dos quarts d’11 de la nit) i, per últim, la primera Nit Jove, amb l’actuació del grup de versions Ghetto Orchestra.

La programació de la Festa Major que durarà fins al pròxim dilluns és variada; Balls de festa major, concerts, correfoc infantil, la Diada Castellera de la Serra, sardanes, teatre...

El diumenge 10 de setembre a l’antic Hospital de Santa Magdalena tindrà lloc el concert de violí a càrrec d’Alexandre Amorós Kototkov «Sasha» acompanyat al piano pel mestre Marc Torres,
Un dels actes més esperats i que encapçalen la programació de la vila tindrà lloc el diumenge 10 de setembre a dos quarts de 12 de la nit a la plaça de Sant Francesc de Montblanc. Els més joves cantaran i ballaran amb els grups: Doctor Prats, Oques Grasses, Vivèrids i DJ OGT, una festa major on els montblanquins cada any l’esperen amb impaciència per gaudir dels actes.

Comentarios
Multimedia Diari