El president del Cercle d'Empresaris: 'Els empresaris fugen de Catalunya com de la pesta'

El Govern recorda al president del Cercle d´Empresaris que «els catalans tenen el seu propi criteri i són prou intel·ligents per no deixar-se manipular, i per aquest motiu es mereixen més respecte»

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament d’Empresa i Coneixement demana «més respecte» per als catalans al president del Cercle d’Empresaris, Javier Vega de Seoane. En un comunicat, reaccionà així a les declaracions fetes ahir per aquest empresari, que afirma que «la inseguretat jurídica que generen els actuals dirigents catalans en no voler complir amb la legalitat vigent» està provocant «que els empresaris fugin de Catalunya com de la pesta».

Vega de Seoane també va dir que aquests últims anys un grup de dirigents catalans ha generat una dinàmica «bastant irracional», i que amb «molta astúcia» han estat capaços de «conduir part de la població a creure coses que són incertes». El Govern recorda al president del Cercle d’Empresaris que «els catalans tenen el seu propi criteri i són prou intel·ligents per no deixar-se manipular, i per aquest motiu es mereixen més respecte».

El departament liderat pel conseller Jordi Baiget assegura que l’any passat es van crear 22.246 empreses a Catalunya, que s’ha registrat un rècord històric d’exportacions, que la producció industrial ha crescut un 3,4% a Catalunya, i que el turisme «ha consolidat el seu creixement i lideratge».

«L’esforç dels ciutadans de Catalunya ha comportat per al país, entre d’altres coses, una economia dinàmica, fort i tractora», afirma en al·lusió a l’economia catalana. Va ser en un esmorzar organitzat pel Club Diàlegs per a la Democràcia que Vega de Seoane qualificà de «disbarat» la situació política a Catalunya i explicà que quan un empresari fa una inversió, bastants riscos té com per assumir-ne més i abraçar una situació d’incertesa» com la que es dóna, en la seva opinió, a Catalunya.


Abaixar les pensions
Vega de Seoane, en un altre ordre de coses, considerà que l’actual sistema de pensions «no és sostenible i està rebentat», de forma que, perquè no es trenqui del tot, caldrà cercar fórmules com apujar l’edat de jubilació o abaixar les prestacions. També proposa que, per a calcular la quantitat de les prestacions es tingui en compte un període més llarg de la vida laboral, o, fins i tot, tota la vida. També planteja que es complementi el sistema de repartiment amb un de capitalització, de forma que el treballador i l’empresa vagin creant un fons perquè, acabada la vida laboral, a banda d’una quantitat, hi hagi un complement

Comentarios
Multimedia Diari