Más de Noticias

El preu de la bombona de butà baixa un 9,7% i costarà com a màxim 15,8 euros

La reducció serà vigent a partir de la setmana que ve i es revisarà el maig

ACN

Whatsapp
El preu de la bombona de butà baixa un 9,7% i costarà com a màxim 15,8 euros

El preu de la bombona de butà baixa un 9,7% i costarà com a màxim 15,8 euros

El preu màxim de la bombona de butà serà de 15,8 euros (impostos inclosos) a partir de la setmana que ve cosa que suposarà una baixada del 9,7% respecte als 17,5 euros que costava des de feia dos anys. El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha explicat a través d'un comunicat que aquesta reducció respon a una nova fórmula que fixa el càlcul dels preus dels gasos liquats del petroli envasats (GLP), que ha estat aprovada aquest dijous per la Comissió Delegada dels Assumptes Econòmics. El nou preu, que afecta les bombones que més s'utilitzen a les llars (les de vuit a vint quilos), estarà vigent a partir de la setmana que ve i es revisarà el mes de maig en funció de les cotitzacions internacionals.

Amb les previsions actuals, Indústria ha pronosticat que la bombona tornarà a baixar de cara al maig-juny.

El preu màxim de la bombona s'actualitza cada dos mesos, en funció de les cotitzacions internacionals. Segons el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, el dèficit que hi havia en la comercialització d'aquesta font d'energia quedarà totalment eliminat el pròxim bimestre. Per això, si es mantenen les cotitzacions actuals, hi haurà més reduccions del preu de la bombona el mes de maig.

A partir del 3 de maig, les variacions del preu de la bombona cada dos mesos, només podran pujar o baixar un màxim del 5%, amb la voluntat de donar estabilitat de preus al consumidor.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También