El primer tram, superat amb nota

Torredembarra tancava ahir un primer tram de temporada exigent. Els Castellers de Vilafranca van descarregar l'inèdit 7 de 8 amb l´agulla i la Jove va completar la tripleta vilafranquina

19 mayo 2017 22:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Torredembarra va tancar ahir un intens cap de setmana casteller al Baix Gaià. Va començar dissabte a la tarda a Altafulla i va acabar ahir a la tarda. Dues diades on s’han vist 11 castells de nou, i que han servit per tancar un primer tram de temporada exigent.

Els protagonistes per partida doble han estat els Castellers de Vilafranca, que han actuat a les dues places. Ahir van tancar el cap de setmana amb una diada rodona i amb l’estrena d’un castell inèdit que mai cap colla havia fet fins ara: el 7 de 8 amb l’agulla. A la mateixa diada hi va actuar la Jove de Tarragona, que va estrenar el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 6 i els Nois de la Torre, que van completar castells de set.

Castell inèdit verd

Els verds van completar ahir un cap de setmana de màxims. Entre dissabte i diumenge, la colla va descarregar cinc castells de nou, un d’ells de gamma extra. Va ser el 2 de 9 amb folre i manilles que van completar a la plaça del Pou.

Ahir a Torredembarra, la colla va obrir la diada amb el 3 de 9 amb folre, que van haver de treballar però que van descarregar amb comoditat. A la segona ronda van optar pel 4 de 9 amb folre, aquest més treballat que el tres però també amb solvència per descarregar-lo.

La sorpresa de la diada va arribar a la tercera ronda en forma d’un castell inèdit. Els verds van descarregar el 7 de 8 amb l’agulla, un castell que no s’havia fet mai fins ara. Si bé els verds havien fet un 7 de 7 amb dues agulles, amb vuit pisos encara no l’havien provat, ni cap altra colla. Van arrodonir la diada igual que a Altafulla: descarregant un perfecte pilar de 7 amb folre.

El cap de colla, Pere Almirall, reconeixia que no havien tornat a portar al 2 de 9 emmanillat a Torredembarra perquè no teniu prou efectius. «La intenció era portar els mateixos castells a Altafulla i Torredembarra, però la gent es reparteix i anàvem mancats de castellers, i en aquesta plaça no tenim cap colla que ens doni un suport a la pinya», destacava, qui afegeix que «quan hem arribat ja hem vist que era inviable portar tant la torre de nou com el pilar de 8».

Almirall, en referència al 7 de 8 amb l’agulla, explica que «és un joc que vam començar a principi de temporada, l’hem estat treballant també amb dues agulles, i aquesta és la intenció».

Els vilafranquins descansen ara una setmana per després tornar amb força a les Santes de Mataró.

Estrenes liles

La Colla Jove va signar ahir una diada esplèndida, amb dos castells de nou i l’estrena de dos castells. Una bona manera d’acabar el primer tram de temporada i encarar els reptes de les pròximes setmanes.

Per obrir la jornada, els del Cós del Bou van descarregar el 3 de 9 amb folre. El 4 de 9 amb folre va arribar a la segona ronda. Aquest el van haver de treballar més per descarregar-lo.

Per tancar la diada, els liles van estrenar a la tercera ronda un èpic 4 de 8 amb l’agulla. Un cop carregat el 4 i quan l’espadat de sis ja estava descobert, el pilar va aguantar un parell de fortes revinclades fent èpic la descarregada. La veterania de Jordi Sentís al terç del pilar va servir per poder-lo descarregar.

Per tancar l’actuació, la millor de la temporada fins ara, els liles van apostar pel primer pilar de 6 el curs que aquest cop van poder descarregar més còmodament. «Era important per nosaltres tancar el primer tram de la temporada havent descarregat el pilar i el 4 de 8 amb l’agulla», explica el cap de colla, Carles Ribas, que afegeix que «ens ha quedat algun castell pendent de completar aquest primer tram del curs, però estem satisfets de la feina feta. Tripleta a Sant Joan, 4 de 9 a Milà, la diada d’avui, estem contents».

Pel segon tram de la temporada, la Jove buscarà castells com el 5 de 9 amb folre o el 9 de 8, estructures que es podrien veure el pròxim mes d’agost, a diades com la de Vilanova i la Geltrú, Sant Magí a Tarragona o al Catllar.

Els Nois, castells de 7

La colla local va signar ahir una bona diada, tot i que va haver de treballar de valent per poder-la acabar.

Els Nois de la Torre van començar la diada amb un intent desmuntat del 4 de 7. Quan havia d’entrar l’enxaneta, es va fer enrere i van acabar desmuntat el castell, que després van poder descarregar. Després del 4 van intentar el 3 de 7, que es va quedar en intent desmuntat, però que després a la ronda de millor van poder descarregar, el primer del curs. Els Nois van acabar la diada descarregant el 4 de 6 amb l’agulla. «Estic content d’haver acabat la diada, perquè s’ha girat una mica al principi. I estic content pel nivell que ha demostrat la colla», explica el segon cap de colla, Lluís Batet.

Altres diades

Més enllà de l’anomenat ‘Baix Gaià Tour’, el cap de setmana també ens ha deixat altres diades. A Banyeres del Penedès, la Joves va completar ahir castells de vuit pisos i els Nens del Vendrell van descarregar el primer pilar de 6 de la temporada.

Els del Baix Penedès ja pensen ara en Santa Anna, on podrien portar el 5 de 8, un castell que fa temps que treballen, i el pilar de 7 amb folre.

Comentarios
Multimedia Diari