El rei Felip VI evita referir-se a Catalunya en el seu discurs amb motiu de la Pasqua Militar

El monarca recorda el seu pare amb "gratitud i respecte" com a cap de les forces armades espanyoles en les darreres quatre dècades

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El rei Felip VI ha evitat referir-se a la situació política de Catalunya durant el seu discurs amb motiu de la Pasqua Militar, a diferència del passat 24 de desembre, en què hi va dedicar un apartat especial per avisar que els desacords entre Catalunya i Espanya no es resolen amb "ruptures sentimentals" i destacar la necessitat de "seguir construint tots junts" un projecte que respecti la pluralitat de l'Estat i respectant la Constitució. El monarca també ha tingut un record per al seu pare, el rei Joan Carles I, qui fins a la seva abdicació l'any passat va ser el cap de l'exèrcit. "A ell també dedico en aquest dia l'homenatge de gratitud respecte que mereix de tots nosaltres", ha dit.

En el discurs, que ha tingut un marcat contingut militar i adreçat a la cúpula de les forces armades, Felip VI ha destacat el paper de les forces armades espanyols a les missions de l'exterior, com el Líban, l'Afganistan, la República Centroafricana, Somàlia, l'oceà Índic o Mali, entre d'altres; el 75è aniversari de la creació de l'exèrcit de l'aire i ha subratllat el "procés modernitzador" després de l'aprovació de la nova organització de l'exèrcit l'octubre passat.

El monarca ha recordat el paper de Joan Carles I al capdavant de la institució com a cap suprem de les forces armades espanyoles, i ha dit que el seu pare ha viscut "amb intensitat l'extraordinària transformació de l'institució militar, sempre amb l'objectiu de prestar el millor servei a Espanya". "A ell també li dedico en aquest dia l'homenatge de gratitud i respecte que mereix de tots nosaltres", ha assenyalat l'actual monarca, que ha emplaçat els assistents a "seguir treballant amb la mateixa abnegació, disciplina i lleialtat per la nostra gran nació".

Comentarios
Multimedia Diari