Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Amics dels Gegants de Montblanc ballen a les Illes Açores

Els gegants Veguers i la Mulasseta de Montblanc han tornat a ballar a les Illes Açores. Per primera vegada a la història, uns gegants catalans van viatjar a aquestes illes l’any 2015

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del grup de geganters a les Açores amb els gegants i la Mulasseta.  Foto: CEDIDA

Imatge del grup de geganters a les Açores amb els gegants i la Mulasseta. Foto: CEDIDA

Aquest any 2017 està sent molt especial pels Amics dels Gegants de Montblanc, ja que de nou han tornat a portar la cultura catalana oceà Atlàntic endins, visitant els ‘germans’ de les Illes Açores. Del 4 al 14 d’agost, un total de 38 components de l’entitat montblanquina han tornat a portar l’estendard del fet geganter català a unes terres ben llunyanes.

Recorregut

L’any 2015, per primera vegada a la història, uns gegants catalans desembarcaven en aquelles illes, un fet extraordinari que va donar peu a un fort vincle entre els Amics dels Gegants i l’As. Tradiçoes de Ponta Delgada. Fet que es va fer més fort quan al setembre de l’any passat el grup de les illes va visitar la vila de Montblanc coincidint amb les Festes de la Serra.
En aquells dies, un dels actes emotius fou l’agermanament entre ambdues entitats. Per aquest motiu van decidir  prendre el compromís de continuar aquests llaços d’amistat entre les dues colles i ara arribava el torn de la segona part de l’agermanament.

Durant aquests deu dies que els montblanquins han pogut conèixer i descobrir l’illa de Saö Miguel, fascinant-se pels espais naturals que té  gràcies a tot el seguit de visites que els havien programat els seus companys de l’As. Tradiçoes de Ponta Delgada: els llacs naturals, els volcans, piscines naturals, platges amb cascades d’aigua dolça i salada, plantacions de pinyes, fàbrica de te, entre altres.

Actuacions

En la part central del viatge, sens dubte, les actuacions realitzades durant aquests dies: la Mulasseta va actuar a la població de Fenais da Luz; els gegants Veguers acompanyats de la Mulasseta i el grup de grallers van participar en diferents cercaviles durant les Nits d’Estiu de la capital, a Ponta Delgada; el plat fort, el divendres 11 d’agost, amb motiu de la celebració del 20è aniversari dels  amics de les Açores, que va comptar amb la participació de diferents grups de percussió de l’illa i com a convidats d’honor la representació montblanquina. 

La Mulasseta a les Illes Açores. Foto: CEDIDA

L’alcalde de Ponta Delgada va rebre els Amics dels Gegants a la sala d’actes de l’ajuntament, on va tenir lloc la recepció i posterior ballada de gegants davant del consistori. Una vegada més, els Amics dels Gegants de Montblanc han apostat fort per la representació internacional de la projecció de la cultura popular catalana i sens dubte de la vila de Montblanc, i estan satisfets del viatge i l’experiència amb els germans de les Illes Açores.

Els Amics dels Gegants de Montblanc han arribat amb molta energia d’aquest viatge. Del 7 al 9 de setembre participaran a la Festa Major de la vila en diferents actes i cercaviles al carrer. A l’octubre, novembre i desembre tenen diferents trobades a les Fonts (Vallès Occidental), a Lloret de Mar (la Selva) i a Gironella (Berguedà).

Temas

Comentarios

Lea También