Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Maristes aparten el sotsdirector, investigat també per abusos sexuals

El religiós F. M., dos professors més a banda del pederasta confés Joaquim Benítez, i un monitor de menjador en pràctiques són les cinc persones investigades fins al moment

Agències

Whatsapp
Manuel, el pare d´un noi que va patir abusos i que ara ha destapat l´escàndol, parla amb el seu advocat ahir a la Ciutat Judicial. Foto: pérez/efe

Manuel, el pare d´un noi que va patir abusos i que ara ha destapat l´escàndol, parla amb el seu advocat ahir a la Ciutat Judicial. Foto: pérez/efe

El sotsdirector de l’escola barcelonina dels Maristes Sants-les Corts, F. M., va ser ahir apartat preventivament de les seves responsabilitats i tasques docents després de ser acusat d’abús sexual per un alumne i «fins que s’aclareixin els fets per part de les autoritats competents».

Fonts de la investigació han confirmat que F. M. és una de les cinc persones que han estat acusades per exalumnes. En el seu cas, de moment, ha estat un únic alumne el que l’ha denunciat. F. M. és un religiós de l’orde dels Maristes.

La direcció del col·legi ha confirmat en un comunicat que «el germà F. M., sotsdirector del centre» ha estat apartat «com a mesura preventiva i en aplicació del nostre protocol intern». F. M. ha estat apartat tant de les responsabilitats directives de l’escola com de les seves tasques docents, «de manera cautelar i fins que s’aclareixin els fets per part de les autoritats competents», informà el col·legi, que va rebre a mig matí la notificació dels Mossos d’Esquadra.

F. M. és la cinquena persona investigada en aquest presumpte cas d’abusos sexuals destapat al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts, després que un pare denunciés l’exprofessor de gimnàstica del centre Joaquim Benítez, que va ser expulsat el 2011 i que ha confessat davant del jutge, que li ha prohibit abandonar el país i l’obliga a presentar-se setmanalment a comissaria.

També va ser expulsat de l’escola dels Maristes de Sants el mes de desembre passat un monitor de menjador en pràctiques, que va ser detingut acusat d’abusar d’alumnes.

En declaracions ahir a Catalunya Ràdio, el director del centre, Raimon Novell, anuncià que l’escola es presentarà com a acusació particular en tots els casos denunciats.

Va reconèixer que els Mossos els han demanat informació sobre tres exprofessors –Joaquim Benítez, A.F., M. M.–; del monitor de menjador en pràctiques vinculat a la Fundació Pere Tarrés, i, finalment, sobre el directiu F. M.

Protocol molt rigorós

Preguntat sobre la possibilitat que el Departament d’Ensenyament pugui retirar el concert educatiu a l’escola si la justícia determina que el centre va tenir responsabilitat en el que ha passat, Novell manifestà que ells no tenien constància del protocol oficial de la Generalitat, i que «les escoles concertades el van rebre amb retard, si és que el rebien», cosa que no va ocórrer, assegurà, en el cas dels Maristes.

Novell explicà també que des del 2013 el centre té un protocol intern d’actuació en aquests casos «molt rigorós i que és molt concret sobre allò que s’ha de fer».

El director ha assegurat que al centre «hem assumit les nostres responsabilitats i que a casa nostra han passat coses terribles», però s’ha queixat que des de l’exterior «fa la impressió que els Maristes no volem complir la llei, quan el que estem fent és ser molt taxatius i molt clars i anar a les autoritats pertinents»

El pare que ha destapat l’escàndol ha demanat a l’Audiència de Barcelona que ordeni l’ingrés a la presó del pederasta confés, Joaquim Benítez, en veure’l com un «perill per a la societat», ja que considera que existeix el risc que reincideixi, que fugi o que destrueixi proves. Segons el pare, els Mossos han rebut fins ara un total de 17 denúncies.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También