Els Maristes demanen al jutge que arxivi, per prescrites, 14 denúncies per abusos

La Fundació Champagnat que gestiona els col·legis de l´orde religiós s´alia amb la tesi del pederasta confés

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Champagnat, que gestiona els col·legis dels Maristes, li ha demanat al jutge de Barcelona que investiga els abusos al centre de Sants-les Corts comesos pel pederasta confés Joaquín Benítez, que arxivi per prescripció 14 de les 16 denúncies que consten a la causa judicial. En un escrit a què ha tingut accés l’agència Efe, els Maristes consideren que les 14 denúncies per abusos sexuals contra Benítez –n’hi ha dues més per agressió sexual–, ja estan prescrites, per la qual cosa sol·liciten al jutge que les arxivi de forma definitiva.

El titular del jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona va demanar a principis de març a les parts que es pronunciessin sobre la possible prescripció de 14 denúncies per abusos contra Benítez, que se sumen a les dues altres per agressions sexuals que van donar peu a la investigació i que segueixen el seu curs judicial en el mateix procediment.

La Fiscalia considera que només es pot acusar Benítez d’un dels 14 casos d’abusos denunciats –a més de les dues agressions sexuals que ha reconegut el propi exprofessor d’educació física–, atès que entén que en les altres tretze ha transcorregut el termini de prescripció que estableix la llei.

En concret, la Fiscalia considera que l’única de les 14 denúncies plantejades pel jutge que no ha prescrit és la de l’exalumne E.G.C., que suposadament va ser víctima d’abusos entre el 2005 i el 2009.

Per contra, la representació de la Fundació Champagnat va més enllà en la defensa dels interessos de l’abusador confés i li demana al jutge que arxivi aquestes catorze denúncies, perquè considera que totes elles han prescrit.

«En tots els supòsits descrits, els denunciants superen el termini de prescripció per al tipus penal que es dedueix de la seva pròpia denúncia», remarca l’escrit dels Maristes al jutge, segons va avançar El Periódico.

En la causa segueixen actives dues investigacions per l’agressió sexual soferta per T.B.C. i M.G., dos exalumnes que van ratificar a finals del mes de febrer passat davant del jutge els episodis en els quals Benítez es va aprofitar sexualment d’ells i que el propi exprofessor va reconèixer haver comès davant el magistrat.

De la seva banda, l’acusació particular exercida per diverses víctimes de Joaquim Benítez ha demanat al jutge que prengui declaració a tots els exalumnes que l’han denunciat abans de resoldre quines han prescrit.

Comentarios
Multimedia Diari