Els Nens assoleixen el somni del 3 de 9

Els del Vendrell descarreguen el primer 3 de 9 folrat a la millor diada del seu historial. La Joves fa el 2 de 9 i la Jove carrega el pilar de 8

19 mayo 2017 21:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

11 d’octubre de 2015. És la data que els Nens del Vendrell recordaran per sempre. És el dia que la colla va assolir un dels seus somnis: convertir-se en colla de 9. La plaça Vella del Vendrell va vibrar aquest diumenge amb la seva colla després de descarregar el 3 de 9 amb folre. Una diada on la Joves de Valls va aconseguir descarregar, novament, el 2 de 9 amb folre i manilles, i on la Jove de Tarragona va carregar el pilar de amb folre i manilles.

 

Apoteòsics Nens

L’evolució que han fet els Nens del Vendrell les darreres temporades ha estat espectacular, i ahir es va poder comprovar. Aquest curs ja els ha donat moltes alegries, però la diada de Santa Teresa estava marcada al calendari com el dia per convertir-se en colla de nou. I no només això, han completat en una mateixa diada quatre castells que només fa un any eren impensables per la colla.

El primer, el 5 de 8, que enguany descarregaven per primera vegada a la seva història. Ho van tornar a fer com a castell de sortida, demostrant la confiança que li ha agafat la colla, i el van tornar a completar amb una solvència espectacular, el cinquè de la temporada.

Això els donava la força necessària per, a la segona ronda, intentar allò que mai havien intentat: el castell de 9. El castell va demostrar un assaig i una feina de mesos i mesos, i no va semblar que fos el primer que feien. El van descarregar enmig l’eufòria d’una ciutat entregada amb la seva colla. Era l’aleta del primer castell de 9 amb la camisa dels Nens del Vendrell, una fita que passarà a la història.

Però la diada encara no s’havia acabat, i amb l’embranzida del 3 de 9, els Nens es van reservar una sorpresa a la tercera ronda estrenant un altre castell: el 4 de 8 amb el pilar, que tampoc havien portat mai a plaça. I, novament, no van fallar. Van descarregar el primer 4 de 8 amb l’agulla amb una impecable eficàcia, demostrant que era fruit d’una assaig intensa.

El regal fina va ser el pilar de 7 amb folre, que ahir van tornar a descarregar, arrodonint la diada somiada, la diada perfecta, la millor actuació de la seva història. La Santa Teresa del 2015 costarà d’oblidar. «Hem conscienciat molt a la colla. Ara destaca molt el seu caràcter, és una colla que es menja tot el que es posa per davant», explicava el cap de colla, Kevin Prados, que afegia que «tenim una filosofia molt determinada del com per sobre del què. El nostre objectiu és fer les coses bé, i així ho hem fet».

 

La Joves, en plena forma

La brillant actuació dels Nens va eclipsar una gran actuació també per la Joves de Valls, que va portar la gamma extra a la plaça Vella. Els vallencs, a dues setmanes de Santa Úrsula, van demostrar que estan en plena forma i que encara tenen moltes coses a dir aquesta temporada.

Van optar de sortida pel 3 de 9 amb un folre molt lleuger, que ja fa pensar en el 3 de 10 que la colla podria portar a la plaça del Blat. Després, a la segona ronda, van optar novament pel 2 de 9 amb folre i manilles, castell que enguany els està donant moltes alegries. El van tornar a descarregar, també amb l’èpica del dia de la Mercè a Barcelona, demostrant l’experiència del tronc amb castells d’aquestes característiques. Per tancar la diada van optar pel 4 de 8, un castell que per Santa Úrsula també podria pujar un pis més. Ahir el van descarregar sense problemes.

 

La Jove no renuncia a res

Després d’una Santa Tecla complicada i de la caiguda del Mercadal a Reus, la Jove de Tarragona arribava al Vendrell amb l’objectiu de recuperar-se i demostrar que encara tenen coses a dir. Carles Ribas tenia clar que aconseguir la tripleta i el pilar de 8 era una actuació més que meritòria per una colla que ha passat unes setmanes força complicades. D’entrada els liles van descarregar el 3 de 9 amb folre, que no va presentar cap problema. A la segona ronda van optar pel 4 de 8 amb l’agulla, que van descarregar amb comoditat per, a la tercera ronda, intentar el 4 de 9 amb folre. Era el primer que portaven a plaça des de Santa Tecla i el van aconseguir descarregar.

Però la Jove ha escrit grans moments de la seva història a la plaça Vella, i no volien renunciar a fer-ho. I a la ronda de pilars van apostar pel pilar de 8 amb folre i manilles, que enguany van descarregar per primera vegada al Catllar. No el van poder descarregar però van fer l’aleta novament d’un castell de gamma extra, recuperant sensacions. «Era molt important tornar a agafar confiança i treure’s dubtes, era complicat plantejar la tripleta», explica el cap de colla, Carles Ribas, que destacava que «llàstima del pilar de 8, que tenia molta feina al darrere, però com a mínim l’hem pogut carregar». La colla encara ara la recta final de la temporada, amb cites com la d’Alcover diumenge vinent o la de l’Esperidió a Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari