Els Nens continuen imparables

Els del Vendrell van completar ahir la millor actuació de la seva història a Terrassa, descarregant el pilar de 7 amb folre. La Joves completa el 3 de 9 folrat a l´Arboç

19 mayo 2017 21:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Nens del Vendrell es van convertir ahir en els protagonistes del cap de setmana casteller. La colla va tornar a demostrar el bon moment que viuen i a Terrassa van completar la millor actuació de la seva història, descarregant el pilar de 7 amb folre després de 46 anys, una fita històrica per a una colla que no para de sorprendre. I no només això, ahir van tornar a descarregar el 5 de 8, el tercer del curs, que van estrenar aquesta temporada també per primera vegada a la seva història. A aquests dos castells, hi van sumar el 2 de 8 amb folre, que novament va ser el castell triat per iniciar la diada, i el 3 de 8, tots descarregats.

Una nova demostració de força d’una colla que encara no ho té tot dit, i que enguany encara té reptes d’altura, com intentar castells de nou per Santa Teresa, el que suposaria una temporada perfecta per als de Kevin Prados. De fet, ja han anunciat que el gran repte serà el 3 de 9 amb folre.

A la mateixa diada Emili Miró de Terrassa, els Xiquets de Reus van completar també ahir una bona actuació, amb el 4 de 8 com a castell més destacat. També hi van sumar el 5 de 7 i el 7 de 7. La colla també prepara un setembre i un octubre intensos, on tenen com a objectiu estrenar la tripleta màgica.

Del cap de setmana casteller també destaca la diada d’ahir diumenge a l’Arboç. La diada en honor a Ramon Rovira va reunir ahir a la Joves de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de l’Arboç i els Nois de la Torre. El 3 de 9 amb folre va ser el casteller més destacat de la jornada, que van completar els verds i els vermells. Els vilafranquins també hi van sumar el 4 de 9 amb l’agulla, el 2 de 8 amb folre i el pilar de 7 folrat per tancar la diada. La colla té ara una setmana intensa d’assajos per preparar la diada de Santa Tecla del pròxim diumenge, on arriben amb objectius com el 3 de 10 amb folre i manilles.

Els vallencs, per la seva banda, van descarregar el castell de nou a la segona ronda. Abans havien completat el 2 de 8 amb folre i van descarregar també el 4 de 8.

La colla local, els Minyons de l’Arboç, no van poder ahir amb el 5 de 7, que van intentar en dues ocasions. Sí que van descarregar el 3 i el 4 de 7, mentre que els Nois de la Torre tampoc van poder amb el 3 de 7 que van desmuntar en dues ocasions. Van sortir de plaça amb el 2 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla descarregats.

Algunes colles han tingut doble actuació aquest cap de setmana. És el cas de la Joves de Valls, que dissabte a la tarda també va fer castells a Montblanc. La pluja va endarrerir l’inici de la diada, que finalment es va poder celebrar a la plaça Major.

La Joves hi va portar el 2 de 8 amb folre i el 3 i el 4 de 8. Van compartir plaça amb els Minyons de l’Arboç, que van descarregar el 3 de 7, el 4 de 6 amb l’agulla i el 5 de 6, mentre que la colla local dels Torraires de Montblanc van completar el 4 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6, però no van poder amb el 2 de 6 i el 5 de 6, que van haver de desmuntar.

La pluja sí que va obligar a suspendre la diada prevista dissabte a la tarda a la Pobla de Montornès, amb els Xiquets de Tarragona, els Noi de la Torre i els Castellers d’Altafulla. Els matalassers, doncs, tenen també tota una setmana intensa de feina al pati d’assaig per preparar la diada del pròxim diumenge, on volen portar castells com el 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre o el pilar de 8 amb folre i manilles, un programa més que ambiciós que fa preveure una Santa Tecla espectacular.

Del cap de setmana encara destaquem la diada de festa major celebrada dissabte a Bellpuig, a l’Urgell, amb l’actuació dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca. Els cambrilencs van carregar el 4 de 6 i van completar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla. Els de Vila-seca, per la seva banda, van descarregar el 4 de 6 amb l’agulla, el 2 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, completant també una bona diada.

A punt per Santa Tecla

La Jove de Tarragona no ha tingut actuació aquest cap de setmana i l’han aprofitat per fer un assaig del 3 de 10 amb folre i manilles, castell que la colla vol portar diumenge vinent a la plaça de la Font. La prova va aplegar un gran nombre de camises ahir al migdia a la plaça Verdaguer, on van posar sisens a l’estructura. També van fer proves del 4 de 9 amb folre i l’agulla i del 2 de 9 amb folre i manilles, on també van posar sisens. Això fa preveure una gran jornada castellera el pròxim diumenge, amb reptes més que ambiciosos. La Jove vol rematar la feina que va començar al passat Concurs i descarregar el 3 de 10 emmanillat.

Comentarios
Multimedia Diari