Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Nens es tornen a lluir

Els vendrellencs tornen a descarregar el 5 de 8 a Llorenç, on la Jove descarrega el 3 de 9 amb folre i la Joves completa el primer 5 de 8 de l´any. Als Pallaresos, els Xiquets fan el 3 de 9

Josep Ardila

Whatsapp
5 de 8 dels Nens del Vendrell, el segon del seu historial, descarregat ahir a Llorenç. Foto: Neus Baena

5 de 8 dels Nens del Vendrell, el segon del seu historial, descarregat ahir a Llorenç. Foto: Neus Baena

El cap de setmana ha tornat a ser intens i ha deixat diverses bones notícies al món casteller. Una d’elles aquest diumenge al migdia a Llorenç del Penedès, on els Nens del Vendrell van tornar a demostrar que viuen un gran moment repetint la seva millor diada.

A la mateixa actuació, la Jove de Tarragona va completar el 3 de 9 folrat però va caure amb el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6, mentre que la Joves de Valls va completar, a més del 3 de 9 amb folre, el primer 5 de 8 de la temporada. A la tarda, els Xiquets de Tarragona van sumar un altre 3 de 9 folrat, convertint els Pallaresos en nova plaça de nou.

Els Nens, imparables

La diada de Llorenç del Penedès va deixar diversos titulars. El més destacat el dels Nens del Vendrell, que van revalidar la seva millor diada. Els de Kevin Prados van demostrar que Santa Anna no va ser una sola flor d’estiu, i van tornar-hi amb el 5 de 8, el segon del seu historial, que van completar amb molta comoditat. Abans, a la primera ronda, havien descarregat el 2 2 de 8 amb folre i es van deixar per la tercera ronda el 3 de 8, que també van descarregar amb solvència. La bona execució dels tres castells els va animar a la ronda de pilar a provar l’espadat de 7 amb folre, que van deixar en carregat. Una nova demostració del gran moment que viuen els Nens el Vendrell.

A la mateixa actuació, la Jove de Tarragona va sumar un altre 3 de 9 amb folre, que van descarregar a la segona ronda. Els liles van obrir la diada completant el 5 de 8. Per la tercera ronda els de Carles Ribas es van deixar el 2 de 8 amb folre, el primer de la temporada, que va acabar en carregat. És un castell molt poc sovintejat pels liles que només van poder carregar.

A la ronda de pilars, la Jove va portar l’espadat de 6, que va acabar també en carregat, després que l’enxaneta es despengés del castell quan feia la motxilla de sortida.

L’altre castell de nou de la diada el va completar la Joves de Valls. La colla arribava motivada després de Firagost, on van recuperar els castells de nou.

De sortida, els de Jaume Galofré van descarregar un altre 2 de8 folrat, per a la segona ronda intentar l’estrena de la diada, el 5 de 8. La colla encara no l’havia portat a plaça aquesta temporada i el van poder completar amb comoditat.

El 3 de 9 amb folre se’l van deixar per la tercera ronda, i el van completar també amb solvència. Una diada de bones sensacions per encarar les properes cites exigents del calendari. La més immediata serà dissabte a La Bisbal.

Els Pallaresos, plaça de 9

El cap de setmana casteller es va tancar al vespre als Pallaresos, a la diada de festa major amb els Xiquets de Tarragona, els Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla.

La sorpresa de la diada la van donar els matalassers, que van descarregar a la segona ronda el 3 de 9 amb folre. El van completar amb força comoditat, si bé el van haver de treballar més a la descarregada, demostrant que són una colla gran i que poden portar castells de nou pràcticament on vulguin.

Van obrir l’actuació amb el 2 de 8, que portava al folre les manilles del 2 de 9 que la colla té intenció de portar a Sant Magí. Per la tercera ronda es van deixar el 5 de 8, que també van completar amb molta comoditat. La colla va tancar la diada fent una prova del 2 de 9 emmanillat fins a sisens. «Ha estat una molt bona diada, en el nivell que ara té la colla», explica el cap de colla, qui afegeix que «volíem fer un pas més abans de Sant Magí, no ho havíem fet mai a l’agost i estem molt satisfets». Roger Peiró també va parlar de la prova el 2 de 9, assegurant que «és una prova més del que estem treballant a l’assaig, que és molt intens».

La imatge de la diada va ser pel cartell del carrer Nou, on es va fer la diada, que ara simbòlicament s’anomena carrer De Nou. I es que els Xiquets van convertir els Pallaresos en una nova plaça de nou.

Al seu costat, els Castellers d’Altafulla van completar una bona diada amb castells de set, tot i l’ensurt de la primera ronda. La colla va optar per obrir plaça amb el 3 de 7, que després de carregar-lo amb força comoditat, va acabar cedint de manera inesperada quan es va enfonsar un dels segons de l’estructura. Després de la caiguda, però, els d’Altafulla no van renunciar als castells de 7 i van optar pel 4 de 7, que van descarregar amb comoditat. Per tancar l’actuació van descarregar el 4 de 6 amb l’agulla.

I els Nois de la Torre, per la seva banda, van tenir en el 3 de 7 el seu millor castell. Era el segona de la temporada i el van descarregar amb força comoditat a la segona ronda. Per obrir i tancar l’actuació van optar pels castells de sis. Els Nois van descarregar el 4 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6 amb l’agulla.

Altres diades

Més enllà de les cites més destacades, el cap de setmana ha tingut altres escenaris.

Un d’ells dissabte a la tarda a Vilafranca, on els verds van celebrar la diada de Cal Figarot, que a causa de la pluja es va haver de fer a l’interior del local. Això va rebaixar les expectatives de les colles, sobretot dels de Pere Almirall, ja que no van poder fer castells de nou perquè no hi caben a l’interior del local. Això va deslluir la diada ja que els verds van acabar fent castells de la gamma alta de vuit, i no altres objectius que tenien previstos com el 2 de 9 emmanillat. Van completar el 3 i el 4 de 8 amb l’agulla i el 2 de 8 amb folre.

Els de la Vila de Gràcia també van completar castells de vuit. Una de les novetats va ser el 4 de 7 que van carregar els Xiquets de Cambrils, el primer des de la seva refundació. Els de Guissona van completar castells de sis i de set. Les diades de Riudoms i Salou es van acabar suspenent a causa de la pluja de dissabte.

Temas

  • CASTELLS

Comentarios

Lea También