Els Nens vibren amb la catedral

Els vendrellencs fan història en aconseguir descarregar el seu primer 5 de 8 a la diada de Santa Anna. A Mataró, verds i malven sumen quatre castells de gamma extra

19 mayo 2017 22:12 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ha estat un cap de setmana intens, ple d’emocions i reptes assolits. Però sobretot ha estat el cap de setmana dels Nens del Vendrell. Més enllà dels castells de gamma extra que aquest diumenge es van veure a Les Santes de Mataró, els vendrellencs van fer història després de completar el seu primer 5 de 8.

 

Els Nens fan història

No era d’estranyar. Els Nens del Vendrell porten un any immillorable, amb més castells de vuit que mai i amb una dinàmica de treball envejable. Això els va portar a assolir un repte d’alçada, un gran repte: descarregar el primer 5 de 8 del seu historial. Un castell que no intentaven des de feia 40 anys i que van completar a la primera, sense patir gaire, fruit de molt de treball i d’una colla il·lusionada en un projecte comú i engrescador.

«He vist gent amb camisa que feia anys que no veia, la colla ha respost molt bé», explicava encara emocionat el cap de colla, Kevin Prados, molt conscient del pas de gegant que van fer ahir els Nens. De sortida, la colla va triar el 2 de 8 amb folre, un castell que van poder descarregar amb solvència i que els va donar la confiança necessària per, a la segona ronda, intentar la catedral. «La veritat és que ha anat molt bé, ha estat espectacular com hem fet el cinc, en cap moment ha donat la sensació que podia caure», relata Kevin Prados. Ell, amb la Maria Cunillera i el Guillem Vinyes, els dos darrers caps de colla, són els artífex d’aquest canvi de la colla que tantes alegries els estan donant.

Després del 5 de 8 i d’una eufòrica celebració, els vendrellencs van atacar el 3 de 8 i van tancar la diada completant el pilar de 6. Una diada de Santa Anna esplèndida que, segur, passarà a la història dels Nens i del món casteller. «A nivell pragmàtic, m’emporto l’actitud i la mentalitat de la colla, som una piconadora i ens mengem tot el que ens passa per davant, això ens obre moltes portes», diu Prados. I és ben cert, el 5 de 8 descarregat obre la porta a una futur esperançador per la colla, que treballar reptes encara més majúsculs i que esperen poder portar a plaça ben aviat.

 

Les Santes, emmanillades

Si el Vendrell embogia amb el 5 de 8 dels Nens, a Mataró la diada de Les Santes va deixar un reguitzell de castells de gamma extra. Una diada que tenia el gran al·licient de veure a plaça, per primera vegada aquesta temporada, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, les dues colles en millor estat de forma del món casteller.

Verds i malves van fer ahir una diada semblant. D’entrada, les dues colles van optar, a la primera ronda, pel 2 de 9 amb folre i manilles, una estructura que totes dues van descarregar amb molta solvència. Tant vilafranquins com egarencs van demostrar el domini sobre l’estructura, d’extrema dificultat, i que totes dues ja han descarregat, amb la de les Santes, en tres ocasions. L'única diferència entre uns i altres va ser la posició del castell: mentre els Minyons el van descarregar en paral·lel a la plaça, els de Vilafranca ho van fer en perpendicular.

A la segona ronda, també el mateix esquema: les dues colles van optar pel 4 de 9 amb folre, que van descarregar amb comoditat. La tercera ronda és la que, a priori, havia de marcar la diferència. Actuant primer, els Minyons de Terrassa van optar pel 3 de 9 folrat, que van descarregar amb molta solvència. Els vilafranquins volien fer un pas endavant i es van deixar el 3 de 9 amb folre i agulla per la tercera ronda, un castell que encara no han fet aquest curs. Ahir ho van intentar però l’estructura del tres va començar a patir molt d’hora i va acabar cedint. A la ronda de repetició, els verds van optar pel 3 de 9 folrat.

I per tancar el frec a frec, malves i verds també van coincidir en intentar el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Minyons de Terrassa el van poder carregar, mentre que els vilafranquins el van descarregar, el primer del curs, sortint així guanyadors morals de la diada.

Els Capgrossos de Mataró, en qualitat d’amfitrions, tenien ahir el repte majúscul d’apuntar-se els primers castells de nou del curs, després d’un inici de temporada complicat. Els mataronins van poder carregar el 4 de 9 amb folre, després de dos intents desmuntats, i també hi van sumar el 4 de 8 amb l’agulla, el 3 de 8 i l’espadat de 7 amb folre a la ronda de pilars.

Altres diades

L’intens cap de setmana ens ha deixat un bon grapat de castells arreu del territori. LaJoved de Tarragona es va apuntar dissabte a Sant Cugat del Vallès un nou 3 de 9 amb folre descarregat. Els Xiquets de Reus van completar dissabte castells de vuit a la diada de Santa Anna, igual que la CollaVella a la diada de les vivendes, on van descarregar e 5 de 8, el 4 de 8 amb el pilar i el 2 de 8 folrat però van fer dos intents desmuntats del 4 de 9 amb folre. A Begues, la Joves va sumar ahir nous castells de vuit i Barcelona va convertir el municipi en nova plaça de nou, entre altres diades.

Comentarios
Multimedia Diari