Els Verds aixequen la Bisbal

Els Verds es reconcilien amb la plaça de la localitat del Penedès descarregant el seu primer 3de8 aixecat per sota de la seva història

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dilluns, 15 d’agost, 30 graus de temperatura, sol radiant... Els ingredients més propis per a passar el dia a les fantàstiques platges de la Costa Daurada. Però com tot bon aficionat casteller sap, ahir era un dels dies senyalats amb una creu al calendari, ja que la Diada de la Bisbal tradicionalment ha marcat el tret de sortida al foc real, a les diades de grans castells.

Tot i que els darrers anys no ha estat així, ja que les colles han avançat terminis a passos de gegant, ahir, al carrer del Doctor Robert es va tornar a viure una diada d’aquelles que se’n parlarà al llarg de la setmana com a mínim, a l’hora del cafè o a la feina.

Els Castellers de Vilafranca van tornar a demostrar que són capaços d’aconseguir tot allò que es proposen i, ni el fet de descarregar el 3de10fm fa quinze dies a Vilanova, ni el descans de la setmana passada els han suposat un handicap a l’hora de seguir portant a plaça grans castells. Els Verds han obert la seva actuació amb el 3de9 amb folre i l’agulla, una estructura que ja han descarregat en dues ocasions més i que s’ha convertit en el castell insígnia de la colla. A més, era el primer cop que la Bisbal veia aquest castell. Però el plat fort vindria a la segona ronda.

Després de diversos rumors que van anar circulant tota la setmana, per la plaça la notícia corria com la pólvora: els vilafranquins tenien com a objectiu el tres de vuit aixecat per sota. L’expectació era màxima: ni la Joves ni la Vella (l’única colla fins ahir capaç de descarregar-lo) s’ho volien perdre.

El castell anava guanyant alçada fins que, amb la darrera aixecada i l’aleta, va arrencar l’ovació més gran de tota la jornada. Era la primera vegada a la seva història que els Castellers de Vilafranca descarregaven aquest castell. Els Verds van culminar una altra actuació històrica amb el 4de9 amb folre i el pilar de 7 folrat.

La Vella, de màxims

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arribava a la Bisbal del Penedès en el seu moment més àlgid. Descarregar el 3de10fm a la Firagost els suposava complir abans d’hora un dels objectius principals d’aquesta temporada.

Els rosats però, es presentaven a una plaça que històricament els havia estat complicada. Tot i això, van iniciar la diada descarregant el 3de9f. A la segona ronda la Vella va engranar una marxa més, descarregant el 4de9 amb folre i el pilar, el tercer de la temporada, demostrant així la confiança que hi tenen dipositada amb aquesta estructura que, anys enrere els havia costat aconseguir.

Els de Manel Urbano volien anar a màxims, i a la tercera ronda van apostar per el 5 de 9 amb folre. El castell no va pujar amb la mateixa seguretat que en les dues altres ocasions que el van dur a plaça aquesta temporada i, just amb la sortida de sisens l’estructura no va poder aguantar més batzegades i va acabar cedint.

Joves: injecció de moral

Venien d’una Firagost en què no van sortir satisfets de plaça, però la Colla Joves dels Xiquets de Valls va tornar a demostrar ahir al món casteller que donar per morta a una colla vallenca és el pitjor error que es pot cometre.

Els vermells van obrir l’actuació descarregant el 3de9 amb folre, el segon en tot just dos dies, ja que també el van completar a la diada de dissabte passat a Cal Figarot. A la segona ronda, i després de dos peus desmuntats, la Joves va descarregar de forma èpica el 4de9f que va arrancar una ovació ben merescuda, recompensant així l’esforç sobretot tant de folre com de terços i quarts. Els vallencs van tancar l’actuació descarregant un còmode 5de8, anotant-se una tripleta màgica que els suposa una injecció de moral de cara a les següents cites del mes d’agost, Igualada i sobretot, la diada Sant Fèlix.

Menció especial pels Bous de la Bisbal, que van obrir la diada descarregant, ni més ni menys, el 3de7, el primer del seu historial, després que dissabte passat fessin la millor actuació fins ara.

Comentarios
Multimedia Diari