Els Xiquets de Hangzhou (Xina) i colles de Copenhaguen, París, Londres i Andorra, al Concurs de Castells

32 colles provaran els seus millors castells en les dues jornades del cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El món casteller tornarà aplegar-se aquest cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça en el XXVI Concurs de Castells, la gran cita de la temporada castellera caracteritzada per les previsions ambicioses de les colles, per la seva dimensió internacional i pel seu ressò mediàtic.

__________________________________________________________________________________________________

Aquest cap de setmana, segueix el Concurs de Castells amb el Diari de Tarragona, a través de la web, amb tota la informació en directe, i en les pàgines de l'edició impresa, amb l'anàlisi de les dues jornades i les prèvies a totes les actuacions   

__________________________________________________________________________________________

Un total de 32 colles prendran part en aquesta edició del certamen, repartides en dues jornades: 20 colles actuaran el dissabte 1 d'octubre a partir de les 16.30 h, mentre que les 12 millors agrupacions actuaran l'endemà diumenge a partir de les 10 h. Les entrades per a la jornada de diumenge es van exhaurir en pocs minuts al mes de juliol, quan es van posar a la venda, mentre que per a la jornada de dissabte ja s'han venut prop de 2.000 localitats, en un ritme força major al de fa dos anys.

Com sempre, el principal element del Concurs de Castells serà el paper de les colles participants, que porten setmanes assajant intensament per provar les seves millors construccions. Les diades presenten múltiples punts d'interès, des de la incertesa de quina serà la colla guanyadora fins a l'esperit d'autosuperació de les colles participants.

Aquest serà el Concurs de Castells més internacional, en un fet que confirma l'expansió geogràfica del fet casteller a diferents nivells. Els Castellers del Riberal, de Baó, ja van actuar diumenge en la primera jornada del Concurs a Torredembarra. Dissabte actuaran els xinesos Xiquets de Hangzhou, convidats per l'organització per la seva notable progressió. D'altra banda, com a acte parat, el dissabte a les 12 h la plaça de la Font acollirà una diada castellera internacional amb la participació de quatre coles: els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers d'Andorra i els Castellers of London.

Amb l'objectiu de fomentar el 'fair play'' a les places, en especial a la Tarraco Arena Plaça, el Concurs de Castells ha promogut la campanya 'Rivalitat + Progrés + Respecte', en què castellers de diferents colles recorden que l'esperit de superació del fet casteller no és incompatible amb la bona convivència de les colles a plaça.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari