Els Xiquets de Reus estrenen la catedral al Mercadal

La colla va descarregar a la diada d'aquest dissabte el primer 5 de 8 de la temporada. Els Capgrossos cauen amb el 4 de 8 amb l'agulla i els de la Vila de Gràcia desmunten el 3 de 9

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Mercadal va veure aquest dissabte la primera catedral avellana. Els Xiquets de Reus van descarregar ahir a la tarda el primer 5 de 8 del curs, un gran pas endavant per la colla. Els reusencs el van descarregar ahir a la diada de festa major, amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els de la camisa avellana van obrir la diada amb el 3 de 8, un castell que ja han descarregat diverses vegades aquesta temporada. Això els va donar la confiança necessària per, a la segona ronda, completar el 5 de 8, la primera catedral avellana de l’any. Un castell que arriba molt aviat al seu calendari, tenint en compte que la temporada passada el van completar a l’agost.

El castell el van descarregar amb molta comoditat, si bé el van haver de treballar a la descarregada. Per tancar la diada van descarregar el 4 de 8 que van estrenar fa uns dies. Una diada d’estrenes per la colla, que continua treballant per, a les properes diades, estrenar el 2 de 8 amb folre i altres objectius superiors.

La diada es va veure interrompuda després de la caiguda del 4 de 8 amb l’agulla dels Capgrossos de Mataró, un castell que van intentar a la segona ronda. La marxa de les ambulàncies durant més de mitja hora, va fer allargar la durada de la diada.

Els Capgrossos van obrir la diada amb el 3 de 8, que van completar sense problemes. A la segona ronda els va caure el 4 de 8 amb el pilar. El castell va pujar bé fins a la carregada, però després va començar a tremolar i va acabar caient.

Un cop represa la diada, els de Mataró van optar per rebaixar objectius i van descarregar el 4 de 7 i el 5 de 7.

Els Castellers de la Vila de Gràcia, per la seva banda, van sortir de la diada sense el principal objectiu, que era descarregar el 3 de 9 amb folre. La colla el va intentar a la segona ronda. Amb dosos col·locats, la canalla es va fer enrere i van decidir desmuntar el castell. A la primera ronda, obrint la diada, van descarregar el 5 de 8, que van completar amb molta comoditat. A la ronda de repetició van optar pel 7 de 8, i van tancar la diada descarregant el 3 de 8, completant-los tots dos amb comoditat. Els Xiquets de Reus, després de la diada d’aquest dissabte, esperen la diada de Sant Pere del proper dia 29 de juny. Descarregar el 5 de 8 suposa un pas endavant important per la colla, que vol continuar creixent aquesta temporada. La diada, que va començar passades les sis de la tarda, va acabar cap a les 9 del vespre. L’aturada per la marxa de les ambulàncies va fer que s’allargués la diada, si bé les colles van ser àgils i van ser ràpides muntants els castells. Per Sant Pere, més castells avellana.

Comentarios
Multimedia Diari