Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Xiquets de Reus estrenen la catedral al Mercadal

La colla va descarregar a la diada d'aquest dissabte el primer 5 de 8 de la temporada. Els Capgrossos cauen amb el 4 de 8 amb l'agulla i els de la Vila de Gràcia desmunten el 3 de 9

Josep Ardila

Whatsapp
Els Xiquets de Reus van descarregar ahir el primer 5 de 8 de l´any.  Foto: Alfredo González

Els Xiquets de Reus van descarregar ahir el primer 5 de 8 de l´any. Foto: Alfredo González

El Mercadal va veure aquest dissabte la primera catedral avellana. Els Xiquets de Reus van descarregar ahir a la tarda el primer 5 de 8 del curs, un gran pas endavant per la colla. Els reusencs el van descarregar ahir a la diada de festa major, amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els de la camisa avellana van obrir la diada amb el 3 de 8, un castell que ja han descarregat diverses vegades aquesta temporada. Això els va donar la confiança necessària per, a la segona ronda, completar el 5 de 8, la primera catedral avellana de l’any. Un castell que arriba molt aviat al seu calendari, tenint en compte que la temporada passada el van completar a l’agost.

El castell el van descarregar amb molta comoditat, si bé el van haver de treballar a la descarregada. Per tancar la diada van descarregar el 4 de 8 que van estrenar fa uns dies. Una diada d’estrenes per la colla, que continua treballant per, a les properes diades, estrenar el 2 de 8 amb folre i altres objectius superiors.

La diada es va veure interrompuda després de la caiguda del 4 de 8 amb l’agulla dels Capgrossos de Mataró, un castell que van intentar a la segona ronda. La marxa de les ambulàncies durant més de mitja hora, va fer allargar la durada de la diada.

Els Capgrossos van obrir la diada amb el 3 de 8, que van completar sense problemes. A la segona ronda els va caure el 4 de 8 amb el pilar. El castell va pujar bé fins a la carregada, però després va començar a tremolar i va acabar caient.

Un cop represa la diada, els de Mataró van optar per rebaixar objectius i van descarregar el 4 de 7 i el 5 de 7.

Els Castellers de la Vila de Gràcia, per la seva banda, van sortir de la diada sense el principal objectiu, que era descarregar el 3 de 9 amb folre. La colla el va intentar a la segona ronda. Amb dosos col·locats, la canalla es va fer enrere i van decidir desmuntar el castell. A la primera ronda, obrint la diada, van descarregar el 5 de 8, que van completar amb molta comoditat. A la ronda de repetició van optar pel 7 de 8, i van tancar la diada descarregant el 3 de 8, completant-los tots dos amb comoditat. Els Xiquets de Reus, després de la diada d’aquest dissabte, esperen la diada de Sant Pere del proper dia 29 de juny. Descarregar el 5 de 8 suposa un pas endavant important per la colla, que vol continuar creixent aquesta temporada. La diada, que va començar passades les sis de la tarda, va acabar cap a les 9 del vespre. L’aturada per la marxa de les ambulàncies va fer que s’allargués la diada, si bé les colles van ser àgils i van ser ràpides muntants els castells. Per Sant Pere, més castells avellana.

Temas

  • CASTELLS

Comentarios

Lea También