Els Xiquets de Tarragona, 'decebuts' amb l'organització del Concurs de Castells

La directora castellera del Concurs, Ester Roca, ha demanat en la roda de premsa de balanç disculpes «si en algun moment s´ha pressionat en excés a les colles»

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Xiquets de Tarragona s'han mostrat «decebuts» amb l’organització del Concurs de Castells i s'han arribat a plantejar deixar d’actuar. Segons ha explicat el seu cap de colla, Josep Maria Solé, en declaracions a Catalunya Ràdio, quan encara estaven atenent castellers ferits en la caiguda del 4 de 9 amb folre en tercera ronda van decidir renunciar a la quarta ronda, però finalment s’ho van repensar.

La colla afirma que ha trigat «un o dos minuts» a corregir la decisió, però l’organització els ha dit que era massa tard i no els ha permès participar de la ronda conjunta. En cinquena ronda la colla ha decidit actuar i ha descarregat el 4 de 8 per tancar una actuació decebedora per als seus interessos.

Lluny de la polèmica, l’organització fa una valoració positiva del nou format de rondes encavalcades. L’organització del Concurs de Castells s'ha mostrat àmpliament satisfeta del funcionament de les tres jornades.

La regidora de Festes, Begoña Floria, ha subratllat que el del 2016 ha estat «un gran concurs» i l’ha titllat «d’èxit general». La regidora ha subratllat que la diada de diumenge ha tornat a trencar tots els registres: els Verds hi han fet la millor actuació de la història dels castells i la Tàrraco Arena Plaça ha vist, per primer cop, castells de deu pisos descarregats.

A més, les colles han brindat 12 castells de gamma extra i 25 construccions de nou pisos o superiors, les mateixes dades que el 2014.

 

Dos castells més

L’Ajuntament també ha valorat positivament el funcionament de les noves rondes encavalcades, pensades per agilitar el desenvolupament de la competició. L’edició 2016 va durar 6 hores i 10 minuts, el mateix temps que el 2014, però s’hi van veure dos castells més que fa dos anys.

La directora castellera del Concurs, Ester Roca, ha demanat en la roda de premsa de balanç disculpes «si en algun moment s’ha pressionat en excés a les colles», però ha opinat que tot ha funcionat correctament.

Per la seva banda, el director del Concurs de Castells, Xavier Gonzàlez, ha valorat positivament la prova de foc de les colles encavalcades. «La sensació que s’emporten les colles i el públic és que ha estat un Concurs amb un ritme prou acceptable i que ha tingut la tensió ben amunt des del principi i fins al final», ha afirmat.

La directora castellera ha afegit que l’organització no deixa de treballar i que, tot i que d’entrada la valoració és positiva i es creu que tot va funcionar com es preveia, «es revisarà tot allò que sigui revisable».

Pel que fa al dispositiu mèdic, els serveis sanitaris van atendre 265 assistències, de les quals 16 van requerir derivació i només tres no van poder tornar a plaça.

Comentarios
Multimedia Diari