Els bombers treuen aigua de baixos i aparcaments en municipis que han patit inundacions a Tarragona

La intenses pluges que s'han registrat aquesta matinada en algunes zones de Catalunya han superat els 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora i les previsions meteorològiques indiquen que les pluges es mantindran al llarg del matí d'avui

19 mayo 2017 21:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els bombers de la Generalitat han tret aquesta matinada l'aigua acumulada en baixos, aparcaments i via pública a Cambrils, Mont-roig del Camp i Salou (Tarragonès) a causa d'un gran aiguat, que també ha afectat poblacions de Lleida, encara que en aquestes no s'han produït inundacions.

La intenses pluges que s'han registrat aquesta matinada en algunes zones de Catalunya han superat els 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora i les previsions meteorològiques indiquen que les pluges es mantindran al llarg del matí d'avui, algunes de les quals intenses i acompanyades de tempesta.

Per aquest motiu, Protecció Civil manté la prealerta del pla d'emergències per inundacions (Inuncat) i ha recomanat especialment no estacionar vehicles en rieres i torrents i no intentar travessar guals inundables.

Especialment a les zones de costa, Protecció Civil de la Generalitat insisteix que no s'estacioni el vehicle en rieres, torrents i altres zones inundables, i no s'intenti travessar-los encara que sembli que hi ha poca aigua.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta matinada s'ha superat el llindar d'intensitat de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts en algunes zones. A rragona s'han superat els 24 litres per metre quadrat en només 20 minuts. 

Per això, a la província els bombers han estat requerits per resoldre inundacions en baixos, terrats, aparcaments i a la via pública, deu dels quals a Cambrils, set a Montroig-del Camp i sis a Salou, encara que cap de caràcter greu.

Aquest matí, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), no hi ha incidències de trànsit derivades de les pluges, però ha recomanat que s'extremi la precaució en cas de pluja. 

 

Comentarios
Multimedia Diari