Els candidats de Junts pel Sí i Ciutadans, els reis de Twitter a Tarragona a poques hores de les eleccions

Els menys seguits de la demarcació en aquesta xarxa social són el candidat de CSQP i la d'Unió, que no arriba als 200 usuaris

19 mayo 2017 21:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si el número de seguidors de Twitter fossin proporcionals a l'èxit que es pot tenir fora de la xarxa, a Tarragona el candidat de Junts pel Sí arrassaria, en escons i en vots. Amb més de 40.800 seguidros, Germà Bel (@gebelque) multiplica per 5,7 els seguidors del candidat de Ciutadans, Matías Alonso (@malonsocs), que compta amb 7.087 seguidors, malgrat tenir un perfil més mediàtic. Això, segopns les dades que hem recollit en aquesta xarxa social a poques hores de l'inici de la jornada electoral. 

A molta distància d'Alonso es sitúen els candidats del PSC, el PP i la CUP: Carles Castillo (@CarlesTgna), Alejandro Fernández (@alejandroTGN) i Sergi Saladié (@saladiesergi), que compten amb 1.840, 1.544 i 1.036 seguidors respectivament.

Per la seva banda, el candidat de Catalunya Sí Que es Pot, Gerard Bargalló (@gbargallo) compta amb quasi la meitat de seguidors que el de la CUP, 555 en total, i en una altra lliga se sitúa la candidata d'Unió, Anna Solé (@annasole11), a qui li falten dos seguidors per arribar als dos  centenars de seguidors a Twitter. 

 

Candidats nacionals 

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, és el candidat que més seguidors té en Twitter, amb 55.330, el 34% del total, si bé és el candidat de la CUP, Antonio Baños, el que ha experimentat més repunt de 'followers' després dels debats electorals televisats, amb un creixement del 39%, seguit de Lluís Rabell (SíQueEsPot) amb un 17%, i Inés Arrimadas (C's) i Miquel Iceta (PSC) amb un 13%.

Aquestes són algunes de les conclusions del tercer estudi fet per Porter Novelli sobre l'activitat dels caps de llista a les eleccions d'aquest 27 de setembre a la xarxa social Twitter a través del seu servei de mesurament en línia PNSonar.

Alhora, Inés Arrimadas té el 21% dels seguidors de Twitter, Baños amb el 15%, Xavier García Albiol (PP) i Iceta un 11%, Rabell un 5%, i el candidat d'Unió, Ramon Espadaler, un 3%.

Segons l'estudi, els candidats han anat reduint la seva activitat a la xarxa social a mesura que s'acosta el final de la campanya electoral, si bé el més 'twittero' segueix sent Iceta, amb una mitjana de 25,9 tuits diaris, seguit de García Albiol, amb 15 apunts al dia. TRENDING TOPICS

Les declaracions del Governador del Banc d'Espanya, Luis Linde, sobre un possible 'corralito' en una eventual Catalunya independent, i el comunicat de la banca espanyola advertint dels riscos de la secessió són els temes que han marcat fa poc les converses en Twitter.

La independència i la relació amb Espanya segueixen sent l'eix principal de la campanya amb el 45% dels tuits, i gairebé un de cada quatre missatges fan referència a l'economia, mentre que en l'última setmana han decaigut els apunts sobre temes socials.

Els candidats han dedicat a la banca el 8% de les mencions, de la mateixa manera que les mencions a Europa pel comunicat de la CE, mentre que les referents a la corrupció copen el 7%.

Per candidats, Baños centra el 26% dels tuits en temes relacionats amb l'economia; més de la meitat dels apunts de Romeva es refereixen a la independència; el 40% dels tuits d'Iceta tracten sobre la relació entre Espanya i Catalunya; Espadaler augmenta les mencions a l'economia i temes socials amb un 32%; García Albiol centra un 55% dels tuits en la relació amb Espanya (30%) i la independència (25%), i la meitat dels tuits de Rabell són sobre temes socials.

L'estudi conclou que els candidats han desaprofitat les possibilitats que ofereix aquesta xarxa social per dialogar amb els electors.

 

Comentarios
Multimedia Diari