Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els conductors perden a l'any vuit dies de feina per accedir a Barcelona

Segons un informe del RACC

EFE

Whatsapp
Retencions i trànsit dens a la C-58. ACN

Retencions i trànsit dens a la C-58. ACN

Els conductors que circulen en hora punta per accedir a Barcelona perden més de 65 hores a l'any a les carreteres a causa del trànsit, que equival a vuit dies de feina, segons un informe que ha presentat avui el RACC.

El document apunta que el trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona genera una pèrdua mitjana de 52.000 hores diàries, l'equivalent a 12,8 milions d'hores anuals perdudes a la carretera.

Prop de 200.000 persones que accedeixen o surten diàriament de l'àrea metropolitana de la capital catalana pateixen retencions de trànsit, fet que suposa un cost econòmic de 137 milions d'euros anuals, equivalent al 0,1% del PIB de Catalunya, i 685 euros per usuari afectat a l'any, segons explica l'informe.

També el RACC ha alertat que la congestió en els accessos a la capital catalana pot incrementar-se en un 50% si no es prenen mesures "urgents" com l'augment de l'oferta i la qualitat del transport públic, i la millora en la gestió del trànsit.

D'acord amb l'estudi, durant el 2015 va augmentar la mobilitat i la congestió a les entrades de Barcelona un 3 i 28%, respectivament, malgrat que en els últims deu anys, a causa de la crisi econòmica, ha baixat la circulació un 9% i els embussos un 51%.

En aquest sentit, el president del club automobilístic, Josep Mateu, ha exigit al Ministeri de Foment i Adif que realitzin les inversions compromeses en Rodalies per evitar que la congestió en els accessos de Barcelona augmenti un 50%.

"Cal fer un front comú i ser persistents en aquesta demanda", ha declarat Mateu, que ha assenyalat que els ciutadans escullen el cotxe com a mitjà de transport per accedir a Barcelona "per necessitat i no per gust" davant les carències del transport públic.

El RACC ha proposat a més, entre d'altres mesures, la creació de Bus-VAO de baix cost a la B-23 i la C-31 Maresme, el reforç dels serveis d'autobús, l'ampliació i millora d'accés als aparcaments, consolidar la línia ferroviària transversal del Vallès i la creació d'una via específica per a camions per accedir al port de Barcelona.

Segons el Mànager Tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto, els efectes de la contaminació local, associats a la mobilitat, s'han convertit en un dels problemes principals que ha d'abordar la ciutat i l'entorn metropolità.

Les entrades a Barcelona amb més volum de vehicles en dies laborables són l'A-2 des de Pallejà, la B-23 des de Molins de Rei, la C-58 des de Terrassa i la B-20 des de Montgat fins al Nus de la Trinitat, segons ha informat l'entitat.

Les vies transversals com les rondes o l'AP-7 des del Papiol a Mollet del Vallès també pateixen un elevat trànsit i els corredors de les Rondes, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat concentren prop del 80% de la congestió, trànsit diari que es produeix en un 62% dels casos entre les 7 i les 10 hores i les 17 i les 20 hores.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También