Els conductors perden a l'any vuit dies de feina per accedir a Barcelona

Segons un informe del RACC

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els conductors que circulen en hora punta per accedir a Barcelona perden més de 65 hores a l'any a les carreteres a causa del trànsit, que equival a vuit dies de feina, segons un informe que ha presentat avui el RACC.

El document apunta que el trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona genera una pèrdua mitjana de 52.000 hores diàries, l'equivalent a 12,8 milions d'hores anuals perdudes a la carretera.

Prop de 200.000 persones que accedeixen o surten diàriament de l'àrea metropolitana de la capital catalana pateixen retencions de trànsit, fet que suposa un cost econòmic de 137 milions d'euros anuals, equivalent al 0,1% del PIB de Catalunya, i 685 euros per usuari afectat a l'any, segons explica l'informe.

També el RACC ha alertat que la congestió en els accessos a la capital catalana pot incrementar-se en un 50% si no es prenen mesures "urgents" com l'augment de l'oferta i la qualitat del transport públic, i la millora en la gestió del trànsit.

D'acord amb l'estudi, durant el 2015 va augmentar la mobilitat i la congestió a les entrades de Barcelona un 3 i 28%, respectivament, malgrat que en els últims deu anys, a causa de la crisi econòmica, ha baixat la circulació un 9% i els embussos un 51%.

En aquest sentit, el president del club automobilístic, Josep Mateu, ha exigit al Ministeri de Foment i Adif que realitzin les inversions compromeses en Rodalies per evitar que la congestió en els accessos de Barcelona augmenti un 50%.

"Cal fer un front comú i ser persistents en aquesta demanda", ha declarat Mateu, que ha assenyalat que els ciutadans escullen el cotxe com a mitjà de transport per accedir a Barcelona "per necessitat i no per gust" davant les carències del transport públic.

El RACC ha proposat a més, entre d'altres mesures, la creació de Bus-VAO de baix cost a la B-23 i la C-31 Maresme, el reforç dels serveis d'autobús, l'ampliació i millora d'accés als aparcaments, consolidar la línia ferroviària transversal del Vallès i la creació d'una via específica per a camions per accedir al port de Barcelona.

Segons el Mànager Tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto, els efectes de la contaminació local, associats a la mobilitat, s'han convertit en un dels problemes principals que ha d'abordar la ciutat i l'entorn metropolità.

Les entrades a Barcelona amb més volum de vehicles en dies laborables són l'A-2 des de Pallejà, la B-23 des de Molins de Rei, la C-58 des de Terrassa i la B-20 des de Montgat fins al Nus de la Trinitat, segons ha informat l'entitat.

Les vies transversals com les rondes o l'AP-7 des del Papiol a Mollet del Vallès també pateixen un elevat trànsit i els corredors de les Rondes, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat concentren prop del 80% de la congestió, trànsit diari que es produeix en un 62% dels casos entre les 7 i les 10 hores i les 17 i les 20 hores.

Comentarios
Multimedia Diari