Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els diputats catalans no podran acceptar regals de més de 150 euros

El nou Codi de Conducta també els obliga a declarar tots els seus ingressos i patrimoni, així com les seves reunions amb grups de pressió

EFE

Whatsapp
Foto: ACN

Foto: ACN

La Mesa del Parlament va aprovar ahir el Codi de Conducta dels diputats catalans que, entre altres coses, els prohibeix acceptar regals en espècie superiors a 150 euros i els obliga a declarar tots els seus ingressos i patrimoni, així com les seves reunions amb grups de pressió.

El Codi de Conducta, que va estar anunciat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà debatut a partir d’ara a la Comissió de Reglament de la cambra i s’espera que pugui ser definitivament aprovat i entrar en vigor durant el mes de juliol.

Aquest codi, que està inspirat en els d’altres cambres legislatives i especialment al Parlament Europeu, inclou un règim sancionador per als casos d’incompliment de les normes previstes en el text. El text preveu com cal actuar quan es produeixin «conflictes d’interessos» i s’obliga els diputats «a realitzar una declaració d’interessos econòmics».

Els regals o obsequis que rebin els diputats no podran tenir un valor superior als 150 euros, i hauran de fer públiques les seves «agendes parlamentàries» per conèixer si es reuneixen amb els denominats «grups d’interès» o «lobbies».

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También