Els diputats catalans no podran acceptar regals de més de 150 euros

El nou Codi de Conducta també els obliga a declarar tots els seus ingressos i patrimoni, així com les seves reunions amb grups de pressió

19 mayo 2017 19:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Mesa del Parlament va aprovar ahir el Codi de Conducta dels diputats catalans que, entre altres coses, els prohibeix acceptar regals en espècie superiors a 150 euros i els obliga a declarar tots els seus ingressos i patrimoni, així com les seves reunions amb grups de pressió.

El Codi de Conducta, que va estar anunciat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà debatut a partir d’ara a la Comissió de Reglament de la cambra i s’espera que pugui ser definitivament aprovat i entrar en vigor durant el mes de juliol.

Aquest codi, que està inspirat en els d’altres cambres legislatives i especialment al Parlament Europeu, inclou un règim sancionador per als casos d’incompliment de les normes previstes en el text. El text preveu com cal actuar quan es produeixin «conflictes d’interessos» i s’obliga els diputats «a realitzar una declaració d’interessos econòmics».

Els regals o obsequis que rebin els diputats no podran tenir un valor superior als 150 euros, i hauran de fer públiques les seves «agendes parlamentàries» per conèixer si es reuneixen amb els denominats «grups d’interès» o «lobbies».

Comentarios
Multimedia Diari