Els pilars caminant de les quatre colles de Tarragona arriben a l'Ajuntament

Màxima efectivitat amb els pilars caminant, en què per primer cop des del 2012 Xiquets de Tarragona, Colla Jove, Xiquets del Serrallo i Sant Pere i Sant Pau arriben al palau municipal

19 mayo 2017 18:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els pilars caminant han posat el punt final a una Santa Tecla castellera, en el que ha estat un bon final de Festa Major per a les quatre colles castelleres de la ciutat, ja que després de quatre anys sense que succeís, avui els pilars caminant de les quatre agrupacions locals han pogut arribar al balcó de l’Ajuntament de Tarragona. No és un fet gaire habitual, ja que en total és la novena vegada en tota la història que arriben tots els pilars caminant al consistori; un dels actes amb més tradició i més singular de la ciutat.

Milers de persones no es van voler perdre l’acte, seguint el recorregut dels pilars caminant, des de les escales de la catedral fins al balcó de l’Ajuntament, després de les dues rondes de castells a la plaça de les Cols a la diada de la Mercè. Els turistes, embadalits amb l’espectacle, no van deixar escapar l’ocasió d’immortalitzar als seus telèfons mòbils com anaven avançant els espadats de quatre.

Per ordre d’antiguitat doncs, les quatre colles de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han pujat els seus pilars per les 19 escales de la catedral de Tarragona fins al pla de la Seu per després tornar-les a baixar i recórrer més de 500 metres des de la plaça de les Cols fins a la plaça de la Font, on l’últim repte és pujar els quatre esgraons de l’Ajuntament.

Pilar amb èxit dels Xiquets

A diferència del que va succeir l’any anterior, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove van poder fer arribar els seus espadats al balcó del consistori municipal; en el cas dels matalassers, ho aconseguien per primer cop en tres anys.

El pilar de quatre dels Xiquets de Tarragona ha arribat fins al consistori amb un ritme molt pausat, canviant només el seu baix després de la baixada de Misericòrdia.

La cirereta del pastís

Amb més ritme ha caminat el pilar de la Colla Jove de Tarragona, que mentre l’enxaneta dels Xiquets pujava al balcó de l’Ajuntament, els liles ja entraven a la plaça de la Font. Un pilar de quatre que han baixat amb pas ferm i que pràcticament només s’ha aturat abans de la baixada de Misericòrdia, però sense canviar el baix en tot el recorregut, culminant així una Santa Tecla històrica per als del Cós del Bou.

El 21è consecutiu

Un any més, els Xiquets del Serrallo es van convertir ahir en els autèntics protagonistes del dia de la Mercè. Els del barri mariner van completar el recorregut ahir per vint-i-unè any consecutiu, tot un rècord de què només ells poden presumir.

L’espadat dels del barri mariner va baixar a molt bon ritme, sent pràcticament el pilar més veloç de la jornada, tot i fer una parada enmig del carrer Major per canviar el baix. La plaça de la Font ha rebut als serrallencs amb una de les ovacions més sonores que es recorden, recompensant l’esforç als castellers que des del 1996 arriben de forma consecutiva al balcó de l’Ajuntament.

Finalment, els Castellers Sant Pere i Sant Pau també han baixat amb una velocitat frenètica, en què només s’han aturat davant del carrer de la Nau per canviar el baix, esdevenint, així, la quarta colla de la jornada que completa tot el recorregut per primer cop des del 2012.

Diada de tràmit

Prèviament, a la plaça de les Cols va tenir lloc les dues rondes de la diada de la Mercè, una actuació anecdòtica per a les quatre formacions tarragonines.

El públic aplegat a les escales de la Catedral com als carrers adjacents van recompensar amb ovacions sonades a les colles per l’esforç dut a terme aquestes festes de Santa Tecla, especialment als Xiquets de Tarragona i als Xiquets del Serrallo, les dues colles que van sortir sense poder complir els objectius fixats per a la diada de Santa Tecla. Per ordre d’antiguitat, les colles van disposar de dues rondes per a alçar els seus castells. Els Xiquets de Tarragona van descarregar els dos castells bàsics de vuit pisos, el 3de8 i el 4de8, mentre que la Jove de Tarragona va descarregar el 3de8 i el 9de7, per així donar rodatge a un troc menys habitual.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van completar sense cap tipus de dificultat castells de la gamma alta de set, com ho foren el 3de7 amb l’agulla i el 4de7 amb l’agulla, mentre que al seu torn, els Xiquets del Serrallo van apostar pel 3de7 amb l’agulla com a castell més destacat, juntament amb el 3de7.

Pròxima parada, el Concurs

Les colles de la ciutat, amb Santa Tecla superada, fixen ja el seu rumb cap al Concurs de Castells, on els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo participaran en la jornada del pròxim dissabte, mentre que els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove ho faran a la gran jornada del diumenge 2 d’octubre.

Per arribar-hi amb garanties, les colles no afluixen, i volen aprofitar per acabar de preparar la cita a la Tarraco Arena Plaça els assajos que tenen programats al llarg de la setmana.

Comentarios
Multimedia Diari