Els preus moderen la seva pujada al març fins al 2,5% a Catalunya

La moderació dels preus és conseqüència, principalment, del comportament a la baixa del preu de l'habitatge (puja un 3,7%) i del transport (un alça del 6,9%), per la caiguda del preu dels carburants

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) es va situar en el 2,5% a Catalunya al març, dues dècimes per damunt del conjunt d'Espanya (2,3%), moderant el seu creixement en relació amb els mesos passats gràcies al descens de l'electricitat i els carburants.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat avui així la dada avançada a final de març per a tot Espanya i la moderació de l'increment dels preus, davant de les pujades del 3% marcades al gener i febrer.

A Catalunya, els preus no han crescut amb relació a febrer en taxa mensual i han registrat un descens de vuit dècimes del començament d'any ençà fins a situar-se en el 2,5%, sis dècimes menys que al febrer.

Amb la dada de març, l'IPC d'Espanya encadena set mesos en positiu.

La moderació dels preus és conseqüència, principalment, del comportament a la baixa del preu de l'habitatge (puja un 3,7%) i del transport (un alça del 6,9%), per la caiguda del preu dels carburants.

En el conjunt d'Espanya, els dos components que més influència han tingut en l'evolució dels preus han estat també el transport -amb un alça del 6,5%, dos punts menys que al febrer- i l'habitatge, que ha moderat la seva pujada un punt i mig fins al 4,3% per la baixada de l'electricitat.

També ha influït el grup d'oci i cultura, amb una baixada del 0,3%, i els aliments i begudes no alcohòliques, amb un alça de l'1,4%, tres dècimes menys que el mes anterior, pel descens dels llegums i hortalisses fresques.

Una vegada eliminats els elements més volàtils del cistell del mercat (energia i aliments frescos), la inflació subjacent va registrar un increment interanual del 0,9%, una dècima inferior al del mes passat i 1,4 punts per sota de l'IPC general.

L'índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) -que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro- es va situar en el 2,1%, nou dècimes per sota de la dada registrada el mes anterior.

Comentarios
Multimedia Diari