Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els preus moderen la seva pujada al març fins al 2,5% a Catalunya

La moderació dels preus és conseqüència, principalment, del comportament a la baixa del preu de l'habitatge (puja un 3,7%) i del transport (un alça del 6,9%), per la caiguda del preu dels carburants

EFE

Whatsapp
Foto: Lluís Milián

Foto: Lluís Milián

L'Índex de Preus al Consum (IPC) es va situar en el 2,5% a Catalunya al març, dues dècimes per damunt del conjunt d'Espanya (2,3%), moderant el seu creixement en relació amb els mesos passats gràcies al descens de l'electricitat i els carburants.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat avui així la dada avançada a final de març per a tot Espanya i la moderació de l'increment dels preus, davant de les pujades del 3% marcades al gener i febrer.

A Catalunya, els preus no han crescut amb relació a febrer en taxa mensual i han registrat un descens de vuit dècimes del començament d'any ençà fins a situar-se en el 2,5%, sis dècimes menys que al febrer.

Amb la dada de març, l'IPC d'Espanya encadena set mesos en positiu.

La moderació dels preus és conseqüència, principalment, del comportament a la baixa del preu de l'habitatge (puja un 3,7%) i del transport (un alça del 6,9%), per la caiguda del preu dels carburants.

En el conjunt d'Espanya, els dos components que més influència han tingut en l'evolució dels preus han estat també el transport -amb un alça del 6,5%, dos punts menys que al febrer- i l'habitatge, que ha moderat la seva pujada un punt i mig fins al 4,3% per la baixada de l'electricitat.

També ha influït el grup d'oci i cultura, amb una baixada del 0,3%, i els aliments i begudes no alcohòliques, amb un alça de l'1,4%, tres dècimes menys que el mes anterior, pel descens dels llegums i hortalisses fresques.

Una vegada eliminats els elements més volàtils del cistell del mercat (energia i aliments frescos), la inflació subjacent va registrar un increment interanual del 0,9%, una dècima inferior al del mes passat i 1,4 punts per sota de l'IPC general.

L'índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) -que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro- es va situar en el 2,1%, nou dècimes per sota de la dada registrada el mes anterior.

Temas

  • ECONOMÍA

Lea También