Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els professionals del CAP Roquetes-Canteres graven un vídeo a ritme de rap per salvar vides

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental; entre aquestes destaca la mort sobtada cardíaca, que en la majoria de casos es produeix fora d'instal·lacions sanitàries

Redacció

Whatsapp
Foto:DT

Foto:DT

El vídeo Maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP bàsica) és una iniciativa dels professionals del CAP Roquetes-Canteres de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut (ICS) per la importància vital d’una ràpida resposta davant d’un cas d’aturada cardiorespiratòria 

La participació activa del raper Byzak Yts com a intèrpret, autor del tema musical i col•laborador en la creació de la lletra, ha estat determinant per aconseguir crear un vídeo que sigui atractiu per als joves i contribuir amb l’educació a canviar la situació actual, en què s’estima que només un 10% de la població sabria com actuar-hi.

L’evidència científica ha establert que les possibilitats d’una persona de sobreviure a una aturada cardíaca, fora de les instal•lacions sanitàries, depenen de la rapidesa dels testimonis a identificar-la i a saber actuar correctament. A Catalunya moren cada any més de 3.000 persones per aturada cardíaca i els primers deu minuts són determinants en les probabilitats de sobreviure.

Per buscar la complicitat de la joventut, però també a la població en general, en el vídeo es transmeten les idees clau que cal tenir en compte davant d’una aturada cardiorespiratòria, a ritme de rap:

- En cas de perill, millor no actuar per evitar més víctimes.

- Demanar ajuda al 112 immediatament.

- Si la persona respira, posar-la en posició lateral de seguretat.

- Si la persona no respira, fer 100 compressions per minut i sense parar. No es fa esment a les ventilacions perquè les compressions són més importants per no perdre temps vital.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También