Els tastadors de la "Guia Peñin" avaluen un centenar de vins de la DO Tarragona a Valls

Maria Lucea

Whatsapp
Tast a cegues a la Facultat d'Enologia de l'URV

Tast a cegues a la Facultat d'Enologia de l'URV

Dos tastadors de la Guia Peñín, la guia de vins de referència de l’Estat espanyol, han visitat aquesta setmana la DO Tarragona per avaluar un centenar de mostres que formaran part de la propera edició d’aquesta guia que sortirà al mercat a finals d’any i que inclourà més de 10.000 vins de 2.000 cellers de les diverses denominacions d’origen de l’Estat.

Pablo Vecilla i Javier Luengo es van desplaçar fins a l’Hotel Class de Valls per tastar prop d’un centenar de referències elaborades per una vintena de cellers de la DO Tarragona, procedents de les comarques de l'Alt Camp, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre i el Baix Camp. Els dos integrants van tastar els vins blancs, negres, ecumosos, rosats i vins dolços que esl diferents cellers han volgut enviar per ser avaluats, al voltant d'un centenar de vins joves produïts a partir de la darrera collita i també vins de criança d'anyades anteriors alguns dels quals tenien més de 10 anys i que han envellit molt bé a l'ampolla.

Paral·lelament a aquesta visita, als representants de la Guia Peñín se’ls va explicar els canvis experimentats per la DO Tarragona, com el seu trasllat a Valls, i al mateix temps també van rebre tota la informació de la pròxima edició de la Fira de la DO Tarragona prevista els dies 12, 13 i 14 de juny a la Rambla Nova.

D’altra banda, la Facultat d’Enologia de la URV va acollir al maig el tast a cegues per la nova edició del Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, la 21a edició, que es lliurarà oficialment aquest divendres, 12 de juny, als jardins del Teatre Metropol dins de les activitats de la Fira del Vi de la DO Tarragona. El jurat, presidit per la professora Mont- se Nadal, va tastar al voltant de 90 vins.

Temas

  • GASTRONOMÍA

Comentarios

Lea También