En cerca i captura els pares d'un nen trobat mort al gener a Catalunya

La Policia ha anat al seu domicili per citar-los però «no hi residien»

19 mayo 2017 17:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els pares del nen trobat mort en un pis de Girona el 5 de gener passat estan buscats per la justícia. El jutjat d'instrucció 1 de Girona ha dictat ordres de recerca, detenció i entrega contra Bruce Edwin i Schell Darlene Hopkins perquè no els localitzen a l'última adreça que van fer constar, a Riba-roja de Túria. Segons indica la interlocutòria, la Policia Local del municipi ha anat al domicili indicat per citar-los però "no hi residien". Un cop els localitzin i els detinguin, els hi imposaran com a mesura cautelar l'obligació de comparèixer al jutjat cada dilluns i quedaran en llibertat. A més, el jutjat també ha ordenat que la funerària i l'Institut de Medicina Legal de Girona facin els tràmits per a l'enterrament de beneficència del petit, que continua al dipòsit perquè els seus pares al·leguen que no tenen diners per assumir la despesa dels funeral.

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha dictat aquesta setmana ordres de detenció del matrimoni perquè, segons indica a la interlocutòria, no els han localitzat a l'última adreça que tenien d'ells. "L'adreça que va facilitar és on la Policia Local va acudir per citar-los i no hi residien", recull la jutgessa. Es tracta d'un domicili situat al municipi de Riba-roja de Túria, al País Valencià.

La interlocutòria ordena detenir la parella i portar-les al jutjat, on els hi notificaran la mesura cautelar de presentar-se al jutjat de guàrdia més proper al lloc on visquin cada dilluns. Després, tornaran a quedar en llibertat.

L'advocat dels investigats, Christian Salvador, ha negat que el matrimoni hagi fugit. Assegura que, al llarg d'aquests mesos, els Hopkins han tingut tres domicilis diferents i que cada vegada han notificat el canvi d'adreça al jutjat. El lletrat exposa que l'última modificació la va comunicar el 10 d'octubre i que ara la parella viu a Barcelona.

També assegura que tenen constància d'aquesta darrera adreça tant el jutjat instructor com la Creu Roja i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Per això, ja ha anunciat que presentarà recurs a les interlocutòries dictades pel jutjat quan se li notifiquin.

El jutjat també ha ordenat a la funerària i a l'Institut de Medicina Legal de Girona que comencin els tràmits per a l'enterrament beneficència del petit. El cos del nen continua al dipòsit perquè els seus pares al·leguen que no tenen diners per assumir la despesa dels funeral.

 

"No es pot mantenir la situació actual en base a que s'estava efectuant una campanya per recaptar fons per fer front a la despesa i que s'estava negociant amb la funerària per obtenir millors condicions econòmiques", argumenta la jutgessa que ressalta que han passat quasi tres mesos des que els pares van posar en coneixement del jutjat aquesta situació per, des d'aleshores, "res ha canviat".

Homicidi per imprudència greu

Les interlocutòries del jutjat arriben la mateixa setmana que el fiscal del cas, Enrique Barata, hagi demanat que s'obri judici contra els pares del nen trobat mort en pis de Girona el 5 de gener passat. La fiscalia creu que hi ha indicis per acusar-los d'un delicte d'homicidi per imprudència greu perquè no el van portar al metge ni li van donar cap tipus d'assistència tot i "l'empitjorament progressiu i perillós" de la seva salut.

El nen, que tenia 8 anys quan va morir, patia un asma crònic que s'havia agreujat entre finals de novembre i principis de desembre del 2015. Segons el fiscal, els forenses han conclòs que durant setmanes va tenir símptomes evidents que feien necessari dur-lo a l'hospital, com dificultat per respirar, sibilàncies, opressió toràcica o somnolència. Tot i això, els pares es van limitar a automedicar-lo. Quan el petit va morir, el matrimoni i els seus altres dos fills van conviure durant setmanes amb el cadàver.

Des que els Mossos d'Esquadra van descobrir el cadàver del nen "semimomificat, en avançat estat de descomposició i tapat amb una manta", els altres dos fills del matrimoni (que tenen 14 i 17 anys) van ser posats sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).

 

Comentarios
Multimedia Diari