En espera del primer castell de nou

Els Minyons actuen avui, dissabte, a Terrassa, on esperen estrenar el primer castell de nou pisos de la temporada

19 mayo 2017 22:52 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El primer castell de nou de la temporada es podria veure avui, dissabte, a Terrassa, on els Minyons actuen en el marc de la Fira Modernista de la ciutat.

La temporada passada els malves ja van sorprendre en aquesta diada, quan van fer el 3 i el 4 de 8 de manera simultània, en una demostració de força i solvència.

Enguany tot fa indicar que la colla utilitzarà l’actuació per estrenar el primer castell de nou pisos del curs casteller. A través del Twitter de la colla, els missatges en referència a l’estrena del castell de nou han estat constants aquests dies.

La colla actuarà a la Raval de Montserrat avui a la tarda amb els Xics de Granollers.

 

A Tarragona, el futur és Jove

La Rambla Nova serà l’escenari, avui, dissabte, d’una nova edició de El futur és Jove, tota una jornada plena d’activitats dedicades als més petits que arriba a la vuitena edició. S’han preparat tallers, inflables i manualitats amb l’objectiu de fer arribar el fet casteller als nens i nenes.

Al tram situat entre Hisenda i el Col·legi de les Teresianes s’hi ubicaran totes les activitats. Enguany, com a novetat, hi haurà la Companyia Passabarret, que impartirà tallers de circ i malabars durant tot el dia. També hi haurà la col·laboració d’entitats com el TGN Bàsquet i el Club Rugby Tarragona.

I no hi faltaran castells. Avui a la tarda, la Colla Jove actua en solitari a la Rambla, mentre que demà, diumenge, hi haurà la diada del local a la plaça del Rei amb la Jove de Tarragona, els Margeners de Guissona i els Castellers de Cornellà, dues diades on els liles aprofitaran per rodar castells i continuar portant a plaça les estructures de vuit.

 

A Valls, dia d’homenatge

La Colla Joves farà avui, dissabte, una jornada d’homenatge a Ramon Barrufet, qui va ser president d’honor i descendent de la nissaga castellera dels Blanco, clau en la història de la colla.

És la primera vegada que la colla celebra aquest memorial, i ho farà amb xerrades i conferències. Les activitats començaran avui, dissabte, a dos quarts de dotze del matí amb la xerrada «Els Blanco, una nissaga castellera», a càrrec de Josep Maria Rodon Barrufet.

Tot seguit hi haurà una taula rodona per parlar dels Xiquets de Valls, en què participaran els expresidents de la Coordinadora Miquel Botella i Alfonso González, el periodista casteller Pep Ribes i la cap de colla dels Xicots de Vilafranca, Aina Mallol.

La jornada s’acabarà amb una actuació de la Colla Joves de Valls en solitari a la plaça de la Fusta, en una diada que volen mantenir al calendari els pròxims anys i on no descarten convidar altres colles en futures diades d’aquest memorial.

 

Els Xiquets, a Sants

Els matalassers actuaran demà, diumenge, a la diada dels Castellers de Sants, on també hi haurà els castellers de Vilafranca.

Els de Roger Peiró volen aprofitar l’actuació «per fer un pas més i estrenar els castells de vuit». El cap de colla assegura que «la de Sants és una diada que ja estava marcada al calendari per fer un pas endavant. La idea és fer el 3 i el 4 de 8, si no hi ha cap problema al darrer assaig».

Els verds, per la seva banda, no descarten estrenar els castells de nou demà, diumenge, si bé asseguren que «no és una prioritat». El seu cap de colla, Pere Almirall, destaca que «no el descartem però si no el fem no passarà res, tenim les fires de Maig a Vilafranca», i afegeix que «les colles han entrat en una guerra per fer el primer castell de nou, totes van molt fortes però la temporada és molt llarga». Així, l’actuació dels vilafranquins passarà sobretot per fer castells de la gamma alta de vuit.

Els borinots, per la seva banda, no descarten el 2 de 8 amb folre, un dels objectius marcats per la diada d’aquest cap de setmana.

També demà, la Colla Vella farà castells a Lleida, en el marc de les Festes de Maig amb la colla de la ciutat. Els de Manel Urbano volen fer una diada semblant a les darreres setmanes. «Volen seguir treballant en aquesta línia, amb castells de vuit», explica el cap de colla.

La voluntat, de fet, és fer tres castells de vuit, o el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 7. «Aquest diumenge no farem cap pas nou», acaba dient el cap de colla.

El cap de setmana també ens deixa diades a Montblanc, on els Torraires actuaran en el marc de les festes de Sant Maties amb els Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Vila-seca.

A Vilafranca, els Xicots faran castells amb els Minyons de l’Arboç, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Castellers de la Sagrada Família.

Comentarios
Multimedia Diari