Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Entitats socials demanen apujar els impostos a les rendes més altes

Cinquanta associacions i sindicats convoquen una manifestació per al dissabte sota el lema ´Es pot fer ara´

EFE

Whatsapp
Pere Joan fue amigo de Tony. Sostiene la coleta del músico.  Foto: JMB

Pere Joan fue amigo de Tony. Sostiene la coleta del músico. Foto: JMB

Cinquanta entitats socials demanen al Govern uns Pressupostos més socials, amb mesures com l’increment dels impostos a les rendes més altes, i acabar amb la precarietat laboral. Entitats socials es van reunir ahir en una trobada a la qual també van assistir els sindicats CCOO i UGT, que van demanar la màxima participació en la manifestació de dissabte dia 19, que començarà a la plaça Urquinaona i finalitzarà a la plaça Sant Jaume, amb el lema ‘Es pot fer ara’ i ‘Per uns Pressupostos socials’.

L’acte, de caràcter reivindicatiu, va servir per manifestar la situació d’emergència social en què es troba Catalunya, i que la pobresa, la precarietat, l’atur i l’increment de les desigualtats són una realitat notòria.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, indicà que «Catalunya té les competències fiscals suficients per aconseguir un Pressupost més social» i que «les rendes més altes, de 60.000 euros, són les menys gravades en aquest moment i haurien de contribuir de manera directa a combatre l’emergència social que pateixen moltes persones». Gallego també assenyalà que si es recuperés l’impost de Successions en els nivells en que es trobava en els inicis de la crisi, la Generalitat aconseguiria més de 500 milions d’euros.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, demanà que la Generalitat escolti les propostes de les organitzacions socials i que aposti per «uns pressupostos que acabin amb la precarietat laboral, amb un compromís en la contractació pública, i que no s’utilitzin empreses multiserveis, que són les que generen més precarietat».

La representant de la plataforma Pobresa Zero-Justícia Global, Patricia Cantarell, reclamà unes polítiques transformadores i uns Pressupostos justos en els quals s’implementin les mesures aprovades en el ple del Parlament del mes de març sobre pobresa i emergència social.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También