Más de Noticias

Ercros posa en venda o lloguer 200.000 metres quadrats a inversors de la indústria química

Whatsapp

Dies abans de l’11 de desembre de 2017, Ercros tancarà la planta de clor amb tecnologia de mercuri d’acord amb la normativa ambiental europea, fet que suposarà la pèrdua de la majoria dels llocs de treball d’Ercros Flix, uns 65 d’un total de 110 més una xifra similar de treballadors indirectes. És voluntat de l’empresa mantenir activa la planta de fosfat bicàlcic, l’única que té el grup, però a hores d’ara encara no ho pot garantir. El tancament de Covestro a finals d’aquest d’any, empresa que subministra l’àcid clorhídric necessari, obliga Ercros a buscar un nou subministrador. Les converses estan avançades, s’afirma, però no hi ha un acord tancat encara.

L’empresa afirma estar disposada a mantenir l’activitat i Timad Ibèrica, l’empresa per a la qual la planta de Flix subministra el fosfat bicàlcic –utilitzat per a l’alimentació animal–, vol mantenir l’acord. Així ho exposa el director de la Divisió de Derivats del Clor, Agustín Franco, el qual lamentà les elevades taxes autonòmiques (cànon de l’aigua i cànon de residus) a què ha de fer front l’empresa per mantenir l’activitat.

A banda d’això, i amb l’objectiu de mitigar la caiguda d’ocupació, Ercros ofereix 200.000 metres quadrats al polígon químic (dels 300.000 que té a l’àrea) a inversors de la indústria química, logística i de reciclatge i tractament de residus. L’empresa està disposada a cedir el sòl en règim de lloguer, venda o coinversió.

El projecte de reindustrialització compta amb la participació de la Generalitat i l’Ajuntament i l’executa una consultora especialitzada. Entre altres, s’han posat en contacte amb 2.190 empreses a Espanya de sectors que podrien estar interessats en els terrenys. En aquest cas, tampoc no hi ha cap acord tancat, apunta l’empresa.

Comentarios

Lea También