Más de Noticias

Es posa en marxa el nou Registre de parelles estables de Catalunya

Mundó destaca que aquest registre únic "allibera" als ajuntaments de gestionar les inscripcions i s'assegura la "màxima agilitat i absoluta transparència"

ACN

Whatsapp
La Sandra i en Jordi, de Prats de Lluçanès, mostren la documentació amb la que entre al nou Registre de parelles estables de Catalunya, el 3 d'abril de 2017.

La Sandra i en Jordi, de Prats de Lluçanès, mostren la documentació amb la que entre al nou Registre de parelles estables de Catalunya, el 3 d'abril de 2017.

El nou Registre de parelles estables de Catalunya s'ha posat en marxa amb la voluntat de facilitar a les parelles estables o 'de fet' a què optin, per exemple, a la pensió de viduïtat, encara que no estiguin casades. La inscripció és gratuïta i la sol·licitud es pot fer de manera presencial o telemàticament. Un dels fets destacats d'aquest registre "únic" per a tot Catalunya és que tots els ciutadans que acompleixin amb els requisits puguin registrar-se independentment del lloc on resideixin. En declaracions als mitjans, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha subratllat que aquest fet "allibera" als ajuntaments de la responsabilitat de gestionar aquests registres "i evitar que es produeixin situacions a vegades dificultoses" assegurant, a més, "màxima agilitat i absoluta transparència". Una parella de Prats de Lluçanès, la Sandra i en Jordi, han estat els primers en fer la petició per constar en el registre. Ho han fet a Barcelona, acompanyats del seu fill, l'Aleix, que té poc més de dues setmanes.

Temas

Comentarios

Lea También