Europa limita les comissions per pagar amb targeta

La nova normativa ha de reduir els costos pels usuaris que utilitzen aquesta via de pagament

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Eurocambra ha votat aquest dimarts a Estrasburg limitar les taxes que els bancs carreguen als comerços per processar els pagaments amb targeta. El límit serà del 0,3% del valor de la transacció per targetes de crèdit i del 0,2% per les de dèbit. Aquesta mesura hauria de reduir els costos pels usuaris que utilitzen aquesta via de pagament i, segons l'eurodiputat popular i ponent de l'informe al Parlament Europeu, Pablo Zalba, també hauria de "millorar la transparència de les comissions, estimular la competència i permetre als usuaris escollir les xarxes de targetes que els ofereixen millors condicions". La legislació s'ha aprovat amb 621 vots a favor, 26 en contra i 29 abstencions.

Fins ara, les comissions estan incloses en els costos dels comerços pel fet d'oferir el servei als clients de pagar mitjançant targetes de pagament com Visa i Mastercard. Tot plegat, repercuteix en la butxaca del comprador, que acaba pagant preus més alts. De fet, la Comissió Europea va calcular que el cost per als comerços d'aquestes comissions era d'uns 10.000 milions d'euros a l'any. Amb aquest topall, no estaran justificats els recàrrecs per pagar amb targeta com passa ara quan es compra un bitllet d'avió per internet, per exemple.

La normativa s'aplicarà a les transaccions transfrontereres i també a les de dins d'un mateix estat. La regulació preveu que hi haurà un període de cinc anys durant el qual es permetrà als estats membres aplicar el topall de 0,2% al valor mitjà ponderat anual de totes les transaccions domèstiques de cada xarxa de targetes o una xifra que no passi dels 5 cèntims. Per les transaccions transfrontereres s'ha acordat un límit del 0,2% del valor de la transacció.

Després de l'aprovació a l'Eurocambra, la regulació ha de passar encara pel Consell de Ministres, que ha de ratificar oficialment la regulació abans d'entrar en vigor, sis mesos després.

Comentarios
Multimedia Diari