Exhibició de potencial verd i malva

Terrassa veu quatre castells de gamma extra dels Minyons. Al Pla de la Seu, els Verds completen el 2 de 9 amb folre i manilles

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de setmana té color malva. Els Minyons de Terrassa van protagonitzar ahir una gran diada de Festa Major, una exhibició de potencial que va deixar tothom bocabadat. Van descartar el 3 de 10 amb folre i manilles, però van ensenyar el 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 folrat, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. Quatre castells de gamma extra que van descarregar amb molta solvència.

El que van aconseguir ahir els Minyons a la Raval de Montserrat és una gran demostració del seu potencial. El 5 de 9 amb folre feia nou anys que no el descarregaven, i ahir ho van aconseguir, o el pilar de 8, que era el quart descarregat de la seva història. Tot plegat completant la millor festa major malva i sota prop de 40 graus de temperatura que va fer que la calor també es convertís en protagonista de la diada.

Els Capgrossos de Mataró, per la seva banda, van completar el 3 de 8, el 7 de 7 i el 5 de 7, i els Castellers de Terrassa el 7 de 7, el 5 de 7 i el 3 de 7 aixecat per sota.

 

Un altre 2 de 9 verd

Però més enllà de la diada de Terrassa, el cap de setmana ens ha deixat altres grans imatges. Destaca la d’ahir a les portes de la catedral de Tarragona, on els Castellers de Vilafranca van fer una demostració de força descarregant el 2 de 9 amb folre i manilles. Va ser el millor castell d’una diada que va veure fins a sis construccions de nou pisos.

Els Xiquets de Tarragona van obrir la diada amb el repte de completar el primer castell de nou de la temporada. Ino van fallar. Els de Roger Peiró el van haver de treballar a la descarregada, però el van poder completar. Era el primer del curs i a la seva diada. També hi van sumar el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, dos castells que tenen molt treballats i que van completar sense problemes. Per a la ronda de pilars es van deixar l’espadat de 7 amb folre, el primer del curs, que només van poder carregar. Quan començava a sortir la canalla, finalment va acabar caient. «En aquests diades, que són important per nosaltres, volem completar tota la gamma», explica el cap de colla, Roger Peiró, que afegeix que «l’estrena del 3 de 9 té mèrit, arriba amb molts canvis i només l’hem fet deu dies després que l’any passat. El 4 de 9 amb folre l’hem descartat per no estressar la colla, ho farem la setmana vinent».

També van descartar el 4 de 8 amb l’agulla «per poder apretar amb el pilar de 7 folrat».

Els Castellers de Vilafranca van fer ahir una actuació impecable, i la plaça ho va saber reconèixer. Van obrir la diada descarregant el 3 de 9 amb folre, per després, a la segona ronda, afrontar el 2 de 9 emmanillat. El castell va començar a pujar enmig d’un gran silenci de la plaça, tot i estar plena de turistes. Els verds van completar una torre de nou de postal, amb un domini absolut. Van tancar la diada amb el 4 de 9 amb folre i amb el pilar de 7 amb folre, tots dos descarregats amb comoditat. «Tenim una torre molt maca, hem fet molta feina de folre i manilles abans de venir al Pla de la Seu», explicava el cap de colla, Pere Almirall, que afegeix que «el 2 de 8 que vam fer a l’assaig va anar pitjor que el 2 de 9 d’avui». Amb aquesta diada els verds comencen un juliol ple de cites destacades que culminaran a l’agost amb Sant Fèlix, on no amaguen que volen provar el 3 i el 4 de 10 amb folre i manilles.

Els Castellers de Sants també van completar una gran diada, descarregant el segon 3 de 9 folrat i estrenant el 4 de 9 amb folre. També van completar el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 6. «Estem molt satisfets, que una colla com la nostra vingui a Tarragona a fer una diada així», explica el cap de colla, Pau Camprovín, que afegeix que «el Pla de la Seu és una diada puntal al nostre calendari i hem portat tot el que teníem». Els borinots van sortir més que satisfets de plaça.

Del cap de setmana també destaca la diada a Barberà del Vallès, on la Jove de Tarragona va sumar un altre 3 de 9 amb folre. A la mateixa diada els Castellers de Sabadell van carregar el primer 3 de 9 amb folre del curs.

Comentarios
Multimedia Diari