Ferran Mascarell accepta ser delegat del Govern a Madrid

L´exconseller de Cultura ocuparà la plaça que va deixar vacant Josep Maria Bosch arran del trencament de CiU

19 mayo 2017 20:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’exconseller de Cultura Ferran Mascarell ha decidit acceptar l’oferiment del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per ser delegat del Govern a Madrid, segons ha confirmat ell mateix a l’ACN. Ocuparà el lloc que està buit des del juliol passat quan Josep Maria Bosch, home de confiança de Josep Antoni Duran i Lleida, va dimitir com a conseqüència del trencament de la federació de CiU. El delegat del Govern a Madrid és l'únic que depèn de la conselleria de Presidència, liderada per Neus Munté. La resta de delegats territorials pengen de la Vicepresidència, que lidera Oriol Junqueras.

Mascarell ha estat conseller de Cultura des del 2010, mantenint-se en els dos governs d’Artur Mas. L’expresident de la Generalitat va fer que Mascarell tornés a les institucions després que a principis del 2007 decidís deixar el seu escó de diputat del PSC per incorporar-se al sector privat.

 

Una carrera dedicada a la gestió cultural

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, la carrera de Mascarell sempre ha estat vinculada a la gestió cultural. Va ser editor i director de la revista d'història 'L'Avenç' entre 1977 i 1984, a més de ser promotor l'any 1982 de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Llengua Catalana. El 1983 va ser nomenat director de Publicacions de la Diputació de Barcelona. També va desenvolupar el projecte inicial del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i entre el 1987 i 1991 va ser coordinador de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

El 1999 fou nomenat regidor de Cultura i regidor del districte de Gràcia de l'Ajuntament de Barcelona. L'abril del 2006, Mascarell substitueix Caterina Mieras al capdavant de la Conselleria de Cultura en la remodelació que va dur a terme Pasqual Maragall en el tram final del seu mandat. En aquest càrrec va estar poc més de vuit mesos. I va tornar a liderar el departament de Cultura des del 2010, quan Artur Mas el va fitxar pel seu primer govern, fins aquest gener.

Comentarios
Multimedia Diari