Forcadell: 'Si es demostra que una persona de JxS està implicada deixarà el seu escó'

19 mayo 2017 21:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presidenta del Parlament i número 2 de Junts pel Sí, Carme Forcadell, ha afirmat que si es demostra que una persona de la seva candidatura està "involucrada" en un cas de corrupció haurà d'abandonar el seu escó, i ha indicat que si es demostrés finançament il·legal de CDC Artur Mas hauria de donar explicacions.

En declaracions a Catalunya Ràdio i preguntada pels registres que s'estan produint als domicilis de la família Pujol i la investigació a CDC pel presumpte cobrament de comissions per adjudicació d'obra pública, Forcadell ha recordat que una de les condicions per formar part de la candidatura Junts pel Sí era que aquesta persona estigués "neta" de corrupció.

Per això, ha indicat que si es demostra que una persona de la llista de la qual ella forma part està "involucrada" en un cas de corrupció "ha d'abandonar" el seu escó, però ha insistit que "s'ha de demostrar".

"A la nostra llista estem compromesos amb la corrupció zero, amb la tolerància zero, i si una d'aquestes persones es demostra que està involucrada en algun cas se l'ha de retirar immediatament, sigui qui sigui", ha dit la presidenta de la cambra catalana.

Preguntada què hauria de passar si es demostra finançament il·legal de CDC, Forcadell ha opinat que el president de la Generalitat en funcions i de CDC, Artur Mas, hauria de donar explicacions, però ha recalcat que "de moment no hi ha res clar".

Forcadell ha lamentat la lentitud de la justícia que, ha dit, fa un "flac favor" a la democràcia.

Comentarios
Multimedia Diari