Front comú dels ajuntaments i el Govern per per reclamar el traspàs de Rodalies als tribunals

Agents econòmics, polítics, socials i institucions tanquen files amb la Generalitat per reclamar el traspàs íntegre de rodalies

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, ha anunciat avui que el Govern presentarà aquest divendres dia 28 un contenciós administratiu contra Adif davant l'Audiència Nacional per obligar a aquest ens a invertir en el servei de Rodalies de Renfe, les deficiències del qual ha denunciat.

Rull ha fet aquest anunci a l'acte convocat al Palau de la Generalitat per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies, al qual assisteix també el president català, Carles Puigdemont, i representants d'uns 200 municipis catalans.

El conseller ha justificat portar Adif, que depèn del ministeri de Foment, davant els tribunals perquè "s'insti" a aquest ens públic "a invertir d'una vegada per sempre" en Rodalies i a" complir així els seus compromisos".

Sense aquestes inversions, ha advertit Rull, la Generalitat és titular d'un "servei impossible".

Ha arribat el moment de "dir prou", ha subratllat el conseller, que ha afegit que els catalans "tenen dret a uns serveis ferroviaris dignes", i ha deixat clar que el Govern reclama que s'inverteixi en Rodalies i al mateix temps "el traspàs del conjunt del sistema ferroviari".

Rull ha insistit que dels 306 milions que l'exministra Ana Pastor va acceptar invertir en Rodalies per resoldre problemes urgents en el servei, amb prou feines s'ha executat un 4,2%, i ha recordat també que del paquet d'inversions per valor de 4.000 milions promès per l'exministre José Blanco entre 2008 i 2015 "només es va executar el 10%".

El conseller ha denunciat també que, malgrat que la Generalitat té competències sobre els horaris i les tarifes de Rodalies, les vies, les catenàries i les estacions depenen d'Adif, i fins i tot el ministeri de Foment "paga a l'operador" del servei, és a dir, a Renfe, ha criticat.

Comentarios
Multimedia Diari