Gas Natural Fenosa guanya 930 milions d'euros fins setembre, el 15% menys que el mateix període de l'any passat

La companyia presidida per Isidre Fainé assegura que el resultat s'ha vist condicionat per la conjuntura econòmica i per l'impacte de la depreciació de les divises

19 mayo 2017 17:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gas Natural Fenosa ha obtingut fins setembre un benefici net de 930 milions d'euros, amb una caiguda del 15% en relació amb el mateix període de l'any passat. Per a la companyia el resultat s'ha vist condicionat per un entorn macroeconòmic ''molt exigent'' i per la depreciació de les divises dels països sud-americans que ha suposat un impacte de 117 milions d'euros. L'ebitda (resultat abans d'impostos, amortització i despeses financeres) s'ha situat en 3.640 milions d'euros, el 6,8% menys. Si es té en compte la venda del 20% de la participació a GNL Quintero de Xile, acordada amb Enagas el 29 de juny, amb una plusvàlua de 50 milions d'euros, que es tancarà formalment la primera quinzena d'aquest novembre, la caiguda del benefici net hauria estat del 10,4%.

La companyia explica que els resultats dels primer nou mesos de l'any han estat condicionats per l'impacte de la depreciació de les divises del països sud-americans on està implantada la companyia i que ha suposat un impacte directe de 117 milions d'euros. Les monedes que han tingut un comportament més negatiu han estat el real brasiler i el pes colombià durant el primer semestre de l'any.

Amb aquest entorn, l'Ebitda en el període es va situar en 3.640 milions d'euros, amb un descens del 6,8% en relació amb el mateix període de l'any passat. Sense l'efecte de l'impacte dels 117 milions en concepte de depreciació de les divises l'Ebitda hagués caigut un 3,8%.

Les inversions materials i amb intangibles de la companyia van absorbir 1.294 milions d'euros, amb un augment del 23,9% en relació amb els nous primers mesos de l'any passat, entre altres coses per la incorporació d'un nou vaixell metaner en aquest tercer trimestre que va suposar un desembors de 206 milions d'euros.

Tot i aquest entorn ''exigent'', la companyia que presideix Isidre Fainé preveu tancar aquest exercici del 2016 amb un Ebitda de l'entorn de 5.000 milions d'euros i que el benefici del grup se situï entre els 1.300 i els 1.400 milions d'euros, complint d'aquesta manera en el pla estratègic vigent per al període entre el 2016 i el 2020.

El mes de setembre, Gas Natural Fenosa va repartir un dividend de 0,33 euros per acció i ha anunciat que mantindrà la política de dividends aprovada per als període del 2016-2017 que suposa un 'pay-out' del 70% dels beneficis, amb un mínim d'un euro per acció.

En els primers nou mesos d'aquest any, l'activitat de distribució de gas va aportar el 34,9% de l'Ebitda, la distribució d'electricitat el 27,8%, la generació i comercialització d'electricitat el 20,4% i l'aprovisionament i comercialització de gas el 17%.

En relació amb l'estructura de l'activitat i l'aportació del mercats, el mercat internacional va aportar el 44,9 del resultat de l'Ebitda i el 55,1% l'activitat dins de l'estat espanyol.

En aquest últim trimestre, la companyia va adquirir el 37,88% de Gas Natural Xile per un import de 306 milions d'euros, amb la qual cosa la participació de control es va enfilar fins el 95% de la companyia xilena.

Comentarios
Multimedia Diari