Gaudeix de la cuina catalana

19 mayo 2017 19:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una de les cuines més destacades dins de la cuina mediterrània és, sense cap mena de dubte, la cuina catalana. La combinació dels ingredients del mar i de l’interior fan de la nostra una gastronomia única i envejada a tot al món.

Ara que s’apropa l’estiu, són moltes les persones que s’acosten a les nostres costes a gaudir de la platja i del sol. Però cada cop més gent s’adona de tot allò que Catalunya els pot oferir. Malgrat que podríem parlar extensament de la nostra cultura, entre moltes altres coses, avui ens volem centrar a la nostra gastronomia.

Catalunya té una llarga tradició de grans cuiners. Només hem de mirar tots els nostres restaurants que tenen una Estrella Michelin. Estem parlant, per exemple, d’El Celler de Can Roca de Carme Ruscalleda, del restaurant Abac de Jordi Cruz o el Pakta dels germans Adrià. Aquests són una petita mostra d’una llarga llista de reconeixements.

No obstant això, no cal anar a buscar cap d’aquests grans noms per trobar un bon menjar. Ho podem trobar en els milers de restaurants d’aquesta terra.

Llavors, què hi podem trobar als nostres restaurants de Catalunya? Què hi poden trobar aquella gent que ve a descobrir el nostre petit país?

Molts dels nostres plats tenen un origen rural. Degut a la nostra extensió orogràfica, la nostra gastronomia té una àmplia varietat d’ingredients a les nostres receptes. Podem destacar els productes de muntanya, de l’hort i del mar, fent un bon ús de l’oli d’oliva, els alls, les cebes, les hortalisses, el peix i el marisc fresc, els arrossos, les llegums, les herbes aromàtiques i una rebosteria molt variada.

A més, també cal esmentar les salses. Es tracta d’un complement indispensable en molts plats catalans. Ja des de temps antics acompanyen delicioses receptes amb allioli, samfaina, romesco o moltes altres diferents.

Dins de la diversitat de la cuina i dels restaurants Catalunya, podem trobar diferents especificitats segons la regió que visitem. Si comencem per Girona, podem tastar arrossos, combinats amb aliments propis de la muntanya, com els bolets o els cargols, o del mar, com el rap, la daurada, el lluç o el marisc. Per postres, podem demanar una crema catalana.

A Barcelona, n’hi ha una gastronomia més cosmopolita, amb plats com l’escalivada, el pa amb tomàquet o els panellets.

Als restaurants de Tarragona hi trobem molts plats treballats amb els productes del mar: el xató, els esmarris, la sarsuela de peix i marisc amb suquet son alguns dels seus plats més destacats.

Finalment, a Lleida, les seves fruites són molt importants, perquè és una de les regions més fruiteres de tota la península ibèrica. N’hi ha peres, préssecs, nectarines, pomes, prunes i moltes altres. Les carns de l’àrea són l’ànec, el conill, el pollastre, el gall dindi i, sobretot, el porc. Per postres, podem acabar el menú amb una selecció de pastissets, amb fruita, per exemple, o unes pomes al forn amb fruits secs.

Si hem de menjar a qualsevol restaurant de Catalunya, hem d’acompanyar els nostres plats amb les nostres millors begudes. Deixa’t aconsellar una bona selecció de vins del Penedès. I amb les postres, una copa de cava!

Estem segurs que podràs endinsar-te a la nostra gastronomia i no t’avorriràs pas. Gaudeix amb la nostra varietat, deixa’t seduir pels nostres sabors i alimenta’t amb els ingredients de la nostra terra.

Comentarios
Multimedia Diari