Gómez-Pomar assegura que Rodalies de Catalunya és la xarxa que més inversions rep de l'Estat

El secretari d'Estat d'Infraestructures ssegura que una inversió de 4.000 millons, tal com es va comprometre Madrid, 'és poc realista'

19 mayo 2017 17:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, que avui ha visitat l'estació de tren de Sant Joan Despí, on s'han fet obres de millora de l'accessibilitat i dels sistemes d'informació, ha assegurat que la xara de Rodalies a Catalunya és la que més inversions rep actualment per part de l'Estat. A tall d'exemple, ha recordat que des de l'any 2012, l'Estat ha invertit 100 milions d'euros per millorar 61 estacions a Catalunya, de les que 16 actuacions s'estan executant actualment. "No estem satisfets, però sens dubte hi ha un compromís molt clar del govern espanyol i de Renfe amb Catalunya per prestar el millor servei als ciutadans", ha assenyalat. Pel que fa a les crítiques del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, sobre els incompliments de Foment en quant a inversions, Gómez-Pomar ha criticat que parlar d'inversions de 4.300 milions a la xarxa de Rodalies, que és la meitat del pressupost de Foment en un any, "és estar més pendent de les declaracions que de la realitat".

Durant la seva visita Julio Gómez-Pomar deia que tot i que queda "molta feina per fer", l'Estat "està fent una inversió molt important a Catalunya" tenint en compte l'actual context econòmic. Així, ha recordat que Foment està "complint" amb els compromisos assolits amb l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, d'impulsat 306 mesures per millorar la xarxa de Rodalies amb una inversió de 100 milions d'euros.

Una inversió, ha assenyalat, que posa a Rodalies de Catalunya com la xarxa ferroviària que més recursos rep actualment de l'Estat. Aquí, el secretari d'Estat qualificava de "poc realistes" les queixes del conseller de Territori, Josep Rull, per l'incompliment del Pla de Rodalies signat amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero que preveia una inversió de més de 4.000 milions d'euros. "Que algú pensi que es pot invertir només a Catalunya la meitat del pressupost del Ministeri de Foment en tot l'any i que això sigui motiu de queixa és contemplar la realitat pensant més en les declaracions", ha etzibat.

Gómez-Pomar, després de recordar que Renfe mou cada dia més de 1.000 trens a la xarxa de Rodalies transportant uns 100 milions de passatgers cada any, ha assegurat que el compromís del govern amb Catalunya "és molt clar" com ho demostren altres inversions com la posada en marxa de les Rodalies a Tarragona, les millores en el servei a Tortosa o els trens semidirectes de Manresa, entre d'altres.

 

Comentarios
Multimedia Diari