Helicòpters i drons vigilaran les carreteres durant el dispositiu especial de Cap d'Any

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 4,8 milions de desplaçaments per carretera des d'aquest divendres 28 de desembre al dimarts 1 de gener del 2019

28 diciembre 2018 10:25 | Actualizado a 26 septiembre 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Direcció general de trànsit (DGT) preveu 4,8 milions de desplaçaments per carretera des d'aquest divendres 28 de desembre al dimarts 1 de gener del 2019. 

Es tracta de la segona fase del dispositiu especial que Trànsit ha posat en marxa, com cada any, per vigilar i controlar que la circulació flueixi amb normalitat davant dels més de 18 milions de moviments per carretera que s'esperen per Nadal. 

La tercera i última fase serà la de Reis, i tindrà lloc del divendres 4 de gener al dilluns 7, en ser festiu aquest dia a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i a les ciutats de Ceuta i Melilla. 

Només en la primera fase del dispositiu, entre les 15.00 hores del divendres 21 de desembre a les 24.00 hores del dimarts 25, dia de Nadal, van perdre la vida 18 persones. Per a aquests dies la DGT va preveure 5,3 milions de desplaçaments. MÉS CONTROLS D'ALCOHOL I DROGUES 

Atès que es tracta de dates hivernals i propícies per a celebracions, la DGT posa l'accent a anar amb compte amb el consum de begudes alcohòliques i altres drogues, així com amb les condicions meteorològiques adverses. 

De fet, s'intensificaran els controls d'alcoholèmia i drogues en qualsevol carretera i a qualsevol hora amb l'objectiu de prevenir els accidents. També s'intensificaran els controls de velocitat, sobretot a les carreteres convencionals. 

Aquesta és una de les mesures que la DGT posarà en marxa perquè els més de 18 milions de desplaçaments previstos es produeixin amb normalitat. També s'han instal·lat carrils addicionals a les carreteres que registrin més intensitat de circulació, sobretot a les proximitats dels grans nuclis urbans. 

I es restringirà la circulació durant certs dies, trams i hores de la circulació de camions en general i de determinades mercaderies en particular, i es paralitzarà les obres que actualment s'estan duen a terme a la xarxa viària espanyola i se suprimirà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposin l'ocupació de la calçada. 

Per dur a terme el dispositiu, la DGT compta amb més de 800 funcionaris i personal tècnic especialitzat que atenen els Centres de Gestió de Trànsit; tots els agents disponibles de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil; i més de 13.000 treballadors de les empreses de conservació de vies i de personal dels serveis d'emergència, tant sanitaris com bombers. 

A més dels mitjans humans, la DGT compta amb 1.722 càmeres de televisió, 2.504 estacions de presa de dades, 2.440 panells de missatge variable, 12 helicòpters (que actuen en missions de vigilància des de les seves bases de Madrid, València, Màlaga, Sevilla, Saragossa, Valladolid i la Corunya) i 11 drons.

Trànsit recomana als conductors durant aquestes dates circular amb els llums encesos durant el dia, reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat, atès que la meteorologia adversa pot aparèixer durant el viatge en qualsevol moment. 

A més, considera imprescindible disposar de cadenes o pneumàtics d'hivern, sobretot per a viatges per zones muntanyenques i aconsella activar el mòbil en mode 'Cotxe' per evitar distraccions durant la conducció. 

Així mateix, es recorda l'obligatorietat de portar posat el cinturó de seguretat i que els menors vagin en els seus sistemes de retenció infantil. Si mesuren menys de 135 centímetres han d'anar situats als seients posteriors. I s'incideix en no consumir begudes alcohòliques ni cap tipus de drogues si es vol conduir. 

Comentarios
Multimedia Diari