Homenatge a La Fontaine, Dostoievski i Highsmith

L’exposició acull les obres presentades al concurs ‘Hommage à trois’, es pot visitar a l’Església Nova de la Ràpita fins al 28 de novembre

17 noviembre 2021 19:30 | Actualizado a 18 noviembre 2021 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació Internacional Duana de les Arts (AIDA) presenta per segon any consecutiu a l’Església Nova de Sant Carles de la Ràpita una exposició on es mostren obres guardonades, finalistes i algunes seleccionades en el concurs d’art gràfic ‘Hommage à trois’ 2021.

Aquesta és la segona convocatòria del concurs, que s’estructura en tres categories pensades per honorar cada any la memòria de tres figures literàries amb motiu de la celebració dels respectius centenaris de naixement. En aquesta edició es commemoren els 400 anys de Jean de La Fontaine (1621-1695), el bicentenari de Fiodor Mikhàilovitx Dostoievski (1821-1881) i el centenari de Patricia Highsmith (1921-1995).

Hi han participat artistes gràfics d’arreu del món (calcògrafs, xilògrafs, fotògrafs, etc.). El tema de les obres a concurs és relacionat amb un dels escriptors homenatjats en la línia triada per cada artista (biografia, fragment literari, pensament, influències, context històric o geogràfic, etc.).

Obres guardonades

L’artista d’Ucraïna, Anna Voitiuk s’ha endut el primer premi dedicat a La Fontaine, amb una il·lustració sobre la faula preferida de l’autora: La llebre i la tortuga.

Tatiana CR (Tatiana Carneiro dos Reis) ha estat la guanyadora per l’obra God exists en la categoria dedicada a Dostoievski. La pintora del Brasil ha volgut recordar en la seua il·lustació quan «Fiodor Pavlovitx Karamàzov interroga els seus fills, Ivan i Alexei, sobre l’existència real de Déu. Conclou que ‘no hi hauria civilització si no s’hagués inventat Déu’».

Una altra creadora ucraïnesa, Olesya Dzhurayeva (de Kíev) ha obtingut el primer premi en la categoria de Patricia Hightsmith, per la sèrie ‘En tren’ dedicada a Estranys en un tren, una de les novel·les més conegudes de l’escriptora nordamericana, portada també a la gran pantalla.

El jurat d’especialistes en art gràfic i literatura estava format per Teresa Costa-Gramunt, il·lustradora i escriptora; Sílvia Ferrer, directora de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya; Francesc Mestre, galerista i crític; Vicenta Nevado, gravadora i llicenciada en Belles Arts; Eduard Sanahuja, poeta i professor de la Universitat de Barcelona, i la junta d’AIDA amb un únic vot.

Es repartiran 3.000 euros entre els tres primers premis de cada categoria

L’entitat convocant

L’Associació Internacional Duana de les Arts (AIDA) és una organització sense ànim de lucre creada a Barcelona amb la finalitat de fomentar l’art i la literatura mitjançant exposicions, concursos, premis, conferències, edicions, etc., activitats que es realitzen arreu, però molt especialment a la Ràpita, on hi ha una tradició gràfica que entronca amb les Biennals d’Art Gràfic que es van realitzar a principis del segle XXI, segons l’organització.

Es farà un catàleg en línia amb la digitalització de les obres seleccionades i guardonades, que serà permanentment consultable en el lloc web d’AIDA (duanadelesarts.cat/ca/index).

L’exposició es pot veure de dijous a diumenge de 17 a 21 hores fins al 28 de novembre.

Comentarios
Multimedia Diari