Iglesias i Puigdemont conversen durant 20 minuts per telèfon

Coincideixen en la importància del diàleg per part dels actors polítics, segons Podem

19 mayo 2017 20:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han mantingut aquest divendres la seva primera conversa telefònica des que el president de la Generalitat va assumir el càrrec. Segons fonts de Podem, han conversat durant 20 minuts a iniciativa d'Iglesias. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, també s'ha compromès a mantenir una conversa amb Puigdemont abans que acabi la setmana –tot i que encara no s'ha donat a conèixer que s'hagi produït- i ha emplaçat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a fer el mateix. Aquest dijous el president de la Generalitat va assegurar a una entrevista a TVC i Catalunya Ràdio que encara no havia mantingut contacte amb cap líder de les grans formacions espanyoles.

A través dels seus canals de comunicació, el mateix Iglesias ha explicat que ha estat una conversa cordial en que tots dos han destacat "la importància del diàleg i la bona disposició a tenir-ne per part dels actors polítics i la societat civil".

Iglesias ha insistit que la seva formació no vol que Catalunya s'independitzi i aposta per un "nou encaix constitucional que reconegui Catalunya com a nació en una projecte comú que reconegui la plurinacionalitat d'Espanya".

"Li he dit que soc partidari de que a Catalunya hi hagi un referèndum legal en el marc jurídic actual, on Podem defensaria que Catalunya seguís a Espanya" i "he assenyalat al president de la Generalitat la meva preocupació tant davant les estratègies unilaterals com immobilistes", afirma Iglesias al comunicat.

Tots dos han quedat en mantenir el contacte i "cuidar una cordialitat i bon to que beneficiïn tant a Catalunya com a Espanya".

Comentarios
Multimedia Diari