Imputats per homicidi imprudent els amos del castell inflable on va morir una nena

La investigació revela que l’atracció tenia un ancoratge deficient

01 junio 2017 08:04 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Jutjat d’Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ha obert  investigació per un presumpte delicte d’homicidi imprudent contra els amos del restaurant de Caldes de Malavella que tenien instal·lat un castell inflable en el qual va morir una menor i altres nens van resultar ferits en sortir volant l’atracció.

El jutge ha obert diligències per un presumpte delicte d’homicidi imprudent i lesions per imprudència greu, i està previst que els propietaris de l’establiment declarin en qualitat d’investigats el 27 de juny. 

Els pares dels menors que van prendre mal hauran de declarar l’11 de juliol, i la trentena de testimonis del succés ho faran el 27 de juny i el 18 de juliol. 

El jutge demana realitzar un reconeixement forense als sis menors que van quedar ferits en sortir volant l’inflable en el qual estaven jugant, el diumenge 7 de maig. Així mateix, insta el Grup d’enginyeria forense de la Comissaria General de la Policia Científica de Madrid que realitzi un informe pericial sobre les causes i la mecànica de l’accident i de les mesures de seguretat adoptades. Reclama a l’Ajuntament de Caldes que li remeti un informe respecte a les autoritzacions, permisos, llicències o qualsevol altra documentació municipal necessària per instal·lar un castell inflable, i les autoritzacions o llicències necessàries per a un negoci d’hostaleria. 

Segons va dir en el seu moment l’alcalde de Caldes, Salvador Balliu, el castell no tenia permís municipal i per això la Direcció General d’Administració de Seguretat va obrir un expedient informatiu. Segons fonts properes a la investigació, el castell inflable hauria sortit volant i va recórrer 40 metres perquè una de les cremalleres laterals estava sense tancar i va deixar sortir l’aire sobtadament, alhora que l’atracció només tenia fixats dos dels seus ancoratges. 

Comentarios
Multimedia Diari