Indignació en sectors del PSC pel tracte a Pere Navarro

Dirigents del PSC temen que al deixar a Navarro fora de la llista es pugui complicar la pau interna en el partit, fins i tot durant la campanya de les eleccions generals

19 mayo 2017 21:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diferents sectors del PSC han mostrat avui en privat la seva indignació pel tracte que el partit ha ofert avui a Pere Navarro, descavalcat de la candidatura per a les eleccions generals, que dista molt al que han rebut altres exlíders del partit.

Segons fonts consultades per Efe, durant la negociació de la llista que lidera l'exministra Carme Chacón s'hauria ofert a Navarro anar en el número vuit, després de número sis i, posteriorment, fins i tot ocupar el lloc de l'expresident José Montilla en la candidatura al Senat.

Les esmentades fonts, que han denunciat pressions a consellers nacionals en federacions com la del Baix Llobregat, atribueixen l'arraconament a Navarro a "vells tics de la política" i a qüestions més personals que polítiques.

Navarro, posen d'exemple les esmentades fonts, va ser el gran impulsor de la reforma constitucional que el PSOE va fer seva en el pacte de Granada i que ara és un estendard en l'estratègia del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Dirigents del PSC temen que al deixar a Navarro fora de la llista es pugui complicar la pau interna en el partit, fins i tot durant la campanya de les eleccions generals, que se celebraran el pròxim 20 de desembre, en un context ja difícil per si mateix per als socialistes degut a l'ascens de Ciutadans i la baixada electoral del PSC en els últims comicis.

El PSC ha aprovat avui la llista a les eleccions generals, encapçalada per l'exministra Carme Chacón i que incorporarà finalment a l'exportaveu parlamentari Maurici Lucena, però no així a l'exprimer secretari Pere Navarro, que ha estat molt dur en un contundent discurs davant el Consell Nacional.

En la seva intervenció davant els quadres socialistes, Navarro ha arremès contra els que en el seu partit són capaços de "fer el que sigui per defensar els seus interessos" i els que "viuen perquè no canviï res", en un discurs ple de retrets després de ser descartat a la llista per a les pròximes eleccions generals.

La llista al Congrés el pròxim 20D estarà encapçalada a Barcelona per Chacón, seguida de Germán Rodríguez com a número dos, Mercè Perea, José Zaragoza, Lídia Guinart, Maurici Lucena, Isabel López, Joan Rangel, Carme Carmona, Arnau Ramírez, Elia Tortolero, Gabriel Colomé i Meritxell Cabezón, Juan Luis Ruiz i Noemí Trucharte, en els quinze primers llocs.

Marc Lamuà, Mònica Lafuente i Joan Ruiz seran els caps de llista al Congrés a Girona, Lleida i Tarragona, respectivament, mentre que de forma simbòlica Eulàlia Lluch, filla de l'exministre Ernest Lluch, tancarà la candidatura al Congrés per Barcelona

Comentarios
Multimedia Diari