Investiguen els presumptes abusos sexuals a alumnes d'una escola de Barcelona

Després que el pare d´un noi denunciés els fets públicament, els Mossos han dut al jutge tres denúncies de tres estudiants més

19 mayo 2017 20:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona, el Consorci d’Educació i el Síndic de Greuges han obert investigacions per saber per què almenys quatre alumnes del col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts van patir abusos sexuals d’un professor i aquestes instàncies ho desconeixien.

El pare d’un exalumne ha denunciat els abusos sexuals que va patir el seu fill per part d’un professor de gimnàstica durant més de dos anys, el qual ja havia estat denunciat l’any 2011. El pare ha explicat que el professor s’enduia el seu fill al despatx amb l’excusa que el noi tenia mal l’esquena. Allí abusava sexualment d’ell, mentre entretenia la resta d’alumnes fent-los recollir fulles o escombraries del pati.

El professor, Joaquín B., no exerceix ja en cap escola pública ni concertada, segons Ensenyament.

Els serveis jurídics del Consorci d’Educació de Barcelona han obert un expedient informatiu al col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts «per verificar que la seva actuació va ser la correcta» en aquest cas. Ni el Consorci ni Ensenyament tenien coneixement d’aquest cas fins que ha estat publicat per la premsa.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d’ofici per determinar l’actuació de les administracions davant les denúncies de presumptes abusos per part de l’exprofessor de gimnàstica i aclarir si es va seguir el protocol d’actuació aprovat el 2006.

El centre escolar va denunciar els fets del 2011 a la Fiscalia, encara que, pel que sembla, no ho va comunicar a Ensenyament.

Segons el protocol del 2006, davant la sospita de possibles abusos, Ensenyament ha de comunicar els fets a la Direcció General d’Atenció a la Infància (Dgaia) i a la Fiscalia de Menors.

Joaquín B. va donar classes al centre escolar entre els anys 1984 i 2011, quan un religiós del col·legi, que havia tingut coneixement dels fets a través dels pares d’un altre alumne, va presentar una denúncia per abusos. El professor va reconèixer llavors els fets, va ser expulsat, i el centre va portar el cas a la Fiscalia de Menors. El jutge va acabar arxivant la causa perquè, segons fonts judicials, l’afectat no va voler declarar.

El jutge ha comunicat la seva condició d’investigat a l’exprofessor, per la qual cosa l’emplaça a designar un advocat, després de rebre les quatre denúncies per abusos sexuals d’exalumnes d’aquest centre educatiu.

Ahir mateix, els Mossos han portat al jutge tres denúncies més per abusos sexuals contra l’exprofessor, al qual tenen localitzat i investiguen.

Comentarios
Multimedia Diari